Erik Karlsson avslöjar dolda spelet bakom trejden: ”Det var en besvikelse”

Erik Karlsson har varit en del av San Jose Sharks i en vecka.
Nu kommer nya uppgifter fram som visar upp en bild av att det fanns sprickor mellan den svenske superstjärnan och förra klubben Ottawa Senators.

Turerna om Erik Karlsson har varit många under det senaste året. Men till slut stod det i förra veckan klart att den svenske backstjärnan trejdas från Ottawa till San Jose Sharks.

Trejdad till San Jose

Erik Karlsson har allt jämnt ett år kvar på sitt kontrakt. Han har tidigare uttryckt att han inte tänker sätta sig ned för att diskutera en förlängning med San Jose. I alla fall inte för nu.

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Ottawa fick tre spelare plus flera tidiga draftval i utbyte mot sin svenske lagkapten. När beskedet lämnades att Karlsson blivit trejdad var det en känslosam svensk som mötte pressen i Ottawa.

På presskonferensen berättade Erik Karlsson att beslutet att lämna inte var hans eget. Ledningen i Ottawa tog det själva, och ett nytt uttalande från Erik Karlsson visar på en stor spricka mellan honom och klubbens ledning.

Karlsson: ”Inte pratat med dem”

I en intervju med Postmedia News konstaterar Karlsson att han inte pratat med Ottawas ledning på tio månader.
– Jag har inte pratat med någon av dem sedan i november egentligen, då de frågade efter listan på de klubbar jag inte ville bli trejdad till. Men det är så det är, antar jag. Det är den enda situationen som jag känner till som har varit på det här viset. Jag var där för att spela hockey och jag gjorde det bästa jag kunde med det jag hade. Det var det enda jag brydde mig om, säger Erik Karlsson enligt Toronto Sun.

28-åringen från Landsbro kommer till ett lag som är betydligt mer redo för att gå långt i NHL. Ottawa var inte ens nära slutspel förra säsongen och gick tidigare i år ut med att man kommer bygga om laget helt i form av unga spelare.

San Jose, å andra sidan, gick till andra omgången i Stanley Cup-slutspelet tidigare i år där man förlorade mot succélaget Vegas Golden Knights. I och med Erik Karlsson har man nu tre av ligans allra mest poängstarka backar i svensken, Brent Burns och Marc Edouard Vlasic. 

Men när det väl blev klart att han skulle lämna kom det som en chock.
– Det var en besvikelse. Jag var där i nio säsonger och jag hade aldrig några problem med killarna i omklädningsrummet som spelade hockey. Alla i laget var extremt professionella och gjorde det bästa med det vi hade. Allt som hände runtom kunde vi inte kontrollera. Alla andra saker är en fråga för någon annan som står över spelarna, säger Karlsson.

Ville stanna i Ottawa

Nu har han tagit sig till den amerikanska västkusten och gjort sina första träningspass med Sharks. San Jose är, likt alla andra lag mitt uppe i förberedelserna inför den kommande säsongen. För Erik Karlsson väntar en het match direkt när laget tar sig an Anaheim Ducks i vad blir ett Kalifornien-derby hemma i ”The Shark Tank” den fjärde oktober.

Under året har Karlsson och hans fru Melinda Karlsson varit med om en tragedi när de förlorade sin ofödde son Axel. Dessutom anklagades lagkamraten Mike Hoffmans flickvän Monika Caryk för att ha trakasserat paret under en längre tid, något som också ledde till en anmälan.

Trots det berättar Karlsson att han gärna hade stannat i klubben.
– Jag hade ett år kvar på kontraktet. Det var inte mitt beslut. Jag hade ingenting att göra med det. Det är en del av hela branschen. Jag måste respektera deras beslut oavsett om jag håller med eller inte. Hade jag lämnat nästa sommar hade det troligen varit annorlunda. Mitt jobb är i slutet av dagen att spela hockey för vilket lag jag än spelar för. Jag gjorde det i nio år där och tycker jag gjorde det bästa av det, säger han enligt Toronto Sun.

Dela om du ser fram emot att se Erik Karlsson spela i höst!

LÄS MER: SHL-klubben ber om ursäkt efter osmakliga hånet mot avlidne supportern: ”Långt över gränsen”

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/bDbFbO-I6Cm4wRBPwhPvdc7o2f9q6O8Z7iQAiU6GWGTSuOgX0cs6OXx6lA7B8Hnx?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Vackra hyllningen till Oliver Mattsson: Hedrades med tyst minut inför hemmapremiären

 

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);