NHL-stjärnan Patrik Laine avslöjar sin absoluta favoritsvensk: ”Måste jag välja en…?”

Patrik Laine är en av de största stjärnorna i NHL.
Men nu får finländaren utse vilken svensk han helt skulle vilja spela med.
– Måste jag välja en svensk?, säger 20-åringen till SportExpressen.

Det har gått väldigt snabbt för Patrik Laine som på bara några säsonger gått från NHL-rookie till en av världens bästa hockeyspelare. Men när 20-åringen ändå får summera de senaste säsongerna så är det ändå JVM-guldet på finska mark som är det absoluta bästa minnet.

Älskar att slå Sverige

Varför? Jo, för att de unga finska lejonen slog just ärkerivalen Sverige i JVM-finalen.
– Det är alltid roligt att slå Sverige. Det är svårt att förklara känslan i den rivaliteten. Men det värmer alltid i hjärtat när Sverige förlorar, särskilt när vi vinner, säger Laine i en intervju med SportExpressen.

Men när finländske storstjärnan ändå får frågan om vilken svensk han skulle vilja spela med i samma lag som så har han desto större respekt för svensk hockey.
– Måste jag välja en svensk? Haha, säger han till kvällstidningen.

Väljer favoritsvensk

Till slut har Laine ändå ett tydligt svar på vem som är hans favoritsvensk just nu i hockeyvärlden. Och den svensken som han hoppats hade varit från Finland.
– Jag säger Rasmus Dahlin. Han är ganska bra. Jag ser fram emot att se vad han kan göra i Buffalo. Det är annorlunda i svenska ligan jämfört med NHL. Men han är den typ av spelare som kommer att få saker att hända i den här ligan också. Det ska bli spännande att se vad han kan göra, säger 20-åringen till SportExpressen.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

LÄS MER: Här är de tio bästa spelarna på NHL 19 – en svensk tar plats

Officiellt: Här är alla nya deltagarna i Mästarnas Mästare – en hel del stora namn

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);