SHL-klubbens flört med svenske OS-forwarden: ”Hade gjort ett fantastiskt jobb här”

Anton Lander diskuterade en eventuell övergång med Färjestad i somras.
Men enligt klubbens sportchef har man fortfarande förhoppningar om att värva centern – och håller ett extra på honom.

Anton Lander lämnade Nordamerika och Edmonton Oilers organisation förra sommaren och vände hem till Europa. Rykten gjorde då gällande att 26-åringen var på väg hem till Sverige, och Färjestad höll diskussioner med honom om en eventuell övergång.

Till slut valde ändå Lander att gå till KHL och AK Bars Kazan där han den senaste säsongen stått för 35 poäng på 52 matcher. Men Färjestad har inte gett upp hoppet.

Flörten från FBK

Anton Lander, vars pappa Anders ”Ante” Karlsson är assisterande tränare i Färjestad, har fått en framstående roll i det svenska OS-laget. I matchen mot Finland stod han för ett av målen och har totalt gjort två poäng på tre matcher.

Färjestads sportchef Peter Jakobsson berättar för Värmlands Folkblad att Lander hade varit en drömvärvning för klubben, som slåss om en topplacering i SHL:s grundserie i år.
– En fantastisk hockeyspelare och människa som skulle göra ett fantastiskt jobb i Karlstad. Men jag tror inte han var riktigt mogen att flytta hem än, säger Jakobsson till VF.se.

”Otroligt duktig”

Svensken, med totalt 215 NHL-matcher på meritlistan, berättade förra året att han var öppen för Färjestad med tanke på att moderklubben Timrå inte spelar i SHL.

Och Färjestad håller fortfarande koll på honom, något som Jakobsson bekräftar.
– Säkerligen. Det är en otroligt duktig hockeyspelare, säger han till VF.se.

LÄS MER: Tre Kronor tokhyllas i Nordamerika – USA och Kanada sågas: Ett långfinger från svenskarna!”

Niklas Wikegårds oväntade utspel mot hockeypampen i OS-studion: ”INGEN bryr sig”

Följ oss även på Instagram!

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);