Här är den enda regeln som trollgubben Datsyuk vill förändra i dagens hockey

Pavel Datsyuk älskar att lura byxorna av motståndarmålvakter.
Men det finns ändå något som gnager i honom vid varenda straff.
Nu berättar ryssen om hur han skulle vilja förändra dagens hockey.

Han kallas ”The Magic Man” av en enda anledning. För Pavel Datsyuk är en riktig trollkonstnär på isen.

Med magiska handleder har han lurat motståndarmålvakter ända sedan 90-talet och specialiteten är hockeystraffar. Där har Datsyuk lyckats uppfinna de allra mest påhittiga straffvarianterna som har resulterat i en hel del straffmål genom åren.

”Vet du vad jag inte gillar?”

Men det finns ändå något som irriterar ryske trollgubben när det kommer till straffar. Något som han verkligen skulle vilja förändra i dagens hockeyvärld.
– Vet du vad jag inte gillar? Att straffmål inte räknas med i poängstatistiken. Jag förstår inte varför det inte räknas när man gör mål, undrar Datsyuk i en intervju med ryska Sovjetskij Sport.
– Det måste finnas situationer som gör att finterna man gör får en mening. Det är inte så att jag vaknar på morgonen och tänker på vilka olika dragningar jag ska göra. Jag gör det inte för att skryta eller för att underhålla någon annan. Jag gör det för att det ger mig en större chans att göra mål. Tycker jag att det behövs, så gör jag en dragning.

Man kan verkligen förstå att Datsyuk inte gillar det att alla hans många straffmål inte syns någonstans i statistiken, men vi som älskar straffvarianterna kommer i alla fall aldrig att glömma dem.

LÄS MER: Här bjuder Pavel Datsyuk på ännu en ny superstraff

https://youtu.be/l-zh3I7vZJ0