Uppgifter: Zlatan går ner i lön – för att få återvända till forna klubben

Zlatan Ibrahimovic kan återigen bli italienare. Nu kommer nya uppgifter om att svensken ligger i förhandlingar med Milan – men med en rejäl lönesänkning.

Zlatan Ibrahimovic jobbar för fullt för att bli frisk från den tunga knäskada han åtdrog sig i våras. Samtidigt har han även hunnit med att ta fram ett nytt Zlatan-spel – och turerna kring hans nästa klubb har varit många. Tidigare har Manchester United varit sugna att plocka tillbaka svensken, men nu uppges han vara på väg söderut.

Enligt uppgifter till SportExpressen har agenten Mino Raiola och Zlatan Ibrahimovic haft flera möten med Milan om en eventuell övergång. Raiola ska ha lämnat ett förslag på ett korttidskontrakt mellan januari och juni nästa år. I det kontraktet skulle Zlatan få 1 miljon euro i lön per månad, motsvarade 96 miljoner kronor, plus 1 miljon euro per match. Tidningen skriver dock att den summan är osäker beroende på hur rehabiliteringen går för den svenske superstjärnan.

Skulle Zlatan gå till Milan innebär det även ett rejält lönetapp. I Manchester United tjänade 35-åringen runt 220 miljoner per år, drygt 120 miljoner mer än det han uppges få i Milan.

LÄS MER: Efter otäcka knäskadan – här ses Zlatan redan (!) jonglerandes med bollen

https://youtu.be/Hq6WTCDyGsQ