Orden som får alla United-fans att hoppas på Zlatan-comeback

Zlatan Ibrahimovic kanske ändå inte är klar med United än.
På fredagskvällen höll José Mourinho en presskonferens som får alla United-fans att hoppas.
– Old Trafford är alltid öppet för honom, säger tränaren.

Senaste dagarna har Zlatan Ibrahimovic omgärdats av flyttrykten till både LA Galaxy och Los Angeles FC i MLS. Men när Manchester Uniteds tränare José Mourinho höll en presskonferens sent på fredagskvällen tog allt en helt ny vändning.

Då meddelade portugisen att det finns en möjlighet för Zlatan att stanna hos de röda djävlarna.
– Så klart så ville vara ärliga och öppna mot Zlatan och låta honom själv få bestämma om han vill lämna oss. Därför fanns aldrig något nytt kontrakt att ta ställning till. Vi lämnade tid och rum för båda parter att tänka, känna efter och bestämma sig, sa Mourinho enligt Manchester Evening News i går kväll.
– Från den synpunkten tog han beslutet att fortsätta satsa mot att spela fotboll på den högsta nivån, han ville inte använda skadan som en orsak att trappa ned till en lägre nivå. Han ville inte det. Han var inte nöjd hur säsongen avslutades med skadan och han vill utmana sig själv på den högsta nivån igen.

Först väntar fortfarande månader av rehabilitering innan Zlatan är tillbaka på allvar. Enligt färska uppgifter kan han sensationellt nog återvända redan i oktober, även om Mourinho inte tror att det blir så tidigt.

Till dess erbjuder Manchester United allt Zlatan behöver för sin rehabilitering.
– Vi öppnar våra dörrar för honom att återhämta sig med oss. Helt uppenbart så är Carrington och Old Trafford alltid öppet honom och där kan han fortsätta vara en av oss, samtidigt som han kan komma fram till ett beslut som gör oss alla nöjda.
– Om han känner att rätt beslut är att stanna här så får vi vänta till december. För jag tror inte att han kommer tillbaka till spel förrän i december. Men varför inte vänta på en så bra spelare som gav oss så mycket?

Med det sagt är det nu helt upp till Zlatan att bestämma sig. Redan natten till söndag kan han få en tankeställare då Manchester United möter just LA Galaxy i nya säsongens första träningsmatch.

LÄS MER: Nya klubben vill ha Zlatan – tillsammans med förre United-profilen