Chockbeskedet direkt efter VM-succén – Frida Karlsson och William Poromaa har gjort slut: ”Goda vänner”

Frida Karlsson och William Poromaa har varit ett av idrotts-Sveriges stora stjärnpar.
Men nu går de båda VM-hjältarna skilda vägar.
– Vi har gjort slut, säger Frida Karlsson till Expressen.

Frida Karlsson och William Poromaa kommer bägge från ett skid-VM kantat av medaljsuccé. Det blev visserligen inga guldmedaljer för Karlsson, men väl två silver samt två brons, och hon fortsätter att cementera sin plats som en av skidvärldens absolut största stjärnor. William Poromaa, å sin sida, åkte hem med ett brons – men som det betydde mycket.

Frida Karlsson och William Poromaa gör slut

Det var den första VM-medaljen på herrsidan på sex(!) år, och dessutom 22-åringens första individuella VM-medalj i karriären. William Poromaa är Sveriges givna framtidsnamn och stora stjärna på herrsidan. Han och Frida Karlsson har dessutom varit i en kärleksrelation länge, och har således bildat ett av idrotts-Sveriges stora stjärnpar.

221211 William Poromaa, Frida Karlsson and Maja Dahlqvist of Sweden after 4×5 km mixed relay during the FIS Cross-Country World Cup on December 11, 2022 in Beitostølen. Photo: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Men direkt efter skid-VM så kommer nu ett rejält chockbesked från de båda skidstjärnorna. De senaste året har paret bott på varsin ort i Sverige för att satsa helhjärtat på skidorna. Nu bekräftar Frida Karlsson att paret väljer att gå skilda vägar.

– Vi har gjort slut. Men vi är fortfarande jättegoda vänner, säger Frida Karlsson till Expressen.

LÄS MER: VM-hjälten William Poromaas underbara tårar efter bragdloppet: ”Jag kände att jag skulle dö”

Varit särbos

Frida Karlsson och William Poromaa både tidigare i Sollefteå tillsammans, men förra året valde Frida Karlsson att flytta till Östersund, och William Poromaa till Sundsvall. Frida och William ansåg att det var de orterna som passade bäst in för just deras satsning, och sedan dess har paret varit särbos. Men nu är alltså relationen över.

230219 Frida Karlsson and William Poromaa of Sweden at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Frida Karlsson åkte till VM med enorma förväntningar på sig men har i efterhand medgett att den förkylning hon drog på sig direkt efter Tour de Ski påverkade henne mer än vad hon har gett skenet av i media. William Poromaa har den här säsongen fått ett gigantiskt genombrott, och har hyllats i hela skidvärlden för sitt enorma VM, där han många gånger varit den enda som ens varit nära att utmana det norska, suveräna herrlandslaget. 

LÄS MER: Calle Halfvarssons hjärtskärande ord efter tuffa medaljmissen: ”Det är svårt att känna glädje”