Calle Halfvarssons hjärtskärande ord efter tuffa medaljmissen: ”Det är svårt att känna glädje”

Calle Halfvarsson missade VM-medaljen med bara några sekunder.
Direkt efter loppet var svenske veteranen oerhört besviken.
– Det är svårt att känna glädje, säger han till Viaplay.

Herrarnas femmil blev högdramatisk och den perfekta avsluten på skid-VM 2023 i Planica. Inför upploppet gjorde en hel del åkare upp om medaljerna och allra längst fram var norrmännen urstarka igen.

Svenskt brons

Norske Pål Golberg vann VM-guldet och landsmannen Johannes Hösflot Kläbo tog VM-silvret men där bakom blev det en enorm svensk bedrift. William Poromaa och Calle Halfvarsson gjorde upp om VM-bronset i en rafflande spurtduell.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skid-VM
230305 William Poromaa of Sweden and Calle Halfvarsson of Sweden after the Men’s Cross Country Skiing 50 km Classic Technique during the FIS Nordic Ski World Championships on March 5, 2023 in Planica. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0535

Den yngre Poromaa gick segrande ur blågula duellen och tog karriärens allra första VM-medalj på det mest imponerande sättet. Det var också oerhört efterlängtat för svenska herrlandslaget som fick fira den första medaljen i det här mästerskapet och den första på hela sex långa år.

LÄS MER: VM-hjälten William Poromaas underbara tårar efter bragdloppet: ”Jag kände att jag skulle dö”

Calle erkänner

Men vid sidan av den totala glädjen för Poromaa så lider man verkligen med Halfvarsson som gick miste om en VM-medalj i sitt kanske sista VM-lopp i karriären. Efteråt var besvikelsen total hos 33-åringen.
– Jag är inte så besviken att jag tappar tredjeplatsen till Wille. Det är han värd. Men det är mer att man är med och slåss om segern. Men jag hade inte kunnat göra mer, säger en känslosam Halfvarsson till Viaplay. 
– Det är svårt att känna glädje. Men får jag smälta det här lite kommer jag att kunna känna glädje.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Calle Halfvarsson, skid-VM
230219 Calle Halfvarsson of Sweden poses for a portrait at a press event with the Swedish Cross-Country Skiing team ahead of the FIS Nordic Ski World Championships on February 19, 2023 in Unterferlach. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0508

Halfvarsson var den som var först framme att gratulera bronsmedaljören William Poromaa och båda svenskarna omfamnades i en vacker kram vid mållinjen.
– Det är skönt att han tar det. Vi får med en medalj till herrarna härifrån. Det är tråkigt att jag ska vara fyra, men det var en svensk som blev trea. Det är bra, säger Halfvarsson i intervjun.

LÄS MER: Petter Northug ber om ursäkt till Calle Halfvarsson – avslöjar sitt dåliga samvete: ”Det är mitt fel”

Den stora frågan nu är om det här var Calle Halfvarssons sista VM-lopp i karriären eller om han är med igen under skid-VM i Trondheim om två år.
– Jag är inte purung längre. Jag tar ett år i taget, säger han själv om framtiden till tv-kanalen.

Vad tycker du om Calle Halfvarssons VM-insats? Dela artikeln och säg din åsikt!