Svensken avslöjar nu helfräcka kuppen mot Norge – efter Frida Karlssons stora succé: ”Blev överhettad”

Frida Karlsson tog hem 20 kilometer klassisk stil i Lillehammer.
Då bestämde sig den svenske journalisten Torbjörn Nordvall – som jobbar för den norska tidningen Nettavisen – att jäklas lite med sina norska kollegor.
– Jag blev lite överhettad, menar han.

Under söndagen spurtade Frida Karlsson hem segern i 20 kilometer klassisk stil i norska Lillehammer, före norskan Tiril Udnes Weng och hennes svenska kollega Ebba Andersson som körde in på en tredjeplats.

Piken mot Norge

Men det var inte bara de svenska åkarna som gladdes över sina framgångar. Även den svenske journalisten Torbjörn Nordvall som till vardags arbetar för den norska tidningen Nettavisen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Frida Karlsson
Frida Karlsson. FOTO: Bildbyrån

I en krönika i den norska tidningen beskriver Nordvall hur han i den mixade zonen efter loppet bestämde sig för att retas en aning med sina kollegor som sannolikt inte var lika tillfreds med den svenska segern som han själv var.

LÄS MER: Frida Karlsson och Ebba Andersson förbluffas av Charlotte Kallas oväntade val: ”Va? Är det sant?!”

”Sjunger nationalsången”

Torbjörn Nordvall har tidigare varit presschef för det svenska landslaget under 11 år – och har även varit personlig medierådgivare åt Charlotte Kalla sedan 2008. Ett samarbete som fortfarande pågår.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Torbjörn Nordvall
Torbjörn Nordvall. FOTO: Bildbyrån

I sin krönika i Nettavisen skriver han:
”Jag sjunger den svenska nationalsången ”Du gamla du fria, du fjällhöga nord, du tysta, du glädjerika sköna” för mina norska journalistvänner i den mixade zonen efter att Frida Karlsson säkrat segern. De lyssnar, om än något ansträngt. Jag blev lite överhettad.”

LÄS MER: Här får Stina Nilsson äntligen träffa sin stora hjälte – visar stolt upp bilden: ”Min största inspirationskälla”