Här får Stina Nilsson äntligen träffa sin stora hjälte – visar stolt upp bilden: ”Min största inspirationskälla”

Stina Nilsson hade en tuff skidskyttehelg i Kontiolahti.
Men fick sedan den bästa tänkbara avslutningen i Finland.
Svenskan visar stolt upp bilden på mötet med hennes stora hjälte och störst inspiration i livet.

Det blev en väldigt tuff helg för svenska skidskyttehoppet Stina Nilsson i de finska skogarna i Kontiolahti. I söndagens lopp blev det stor förvirring när 29-åringen skulle skjuta ståendes vid vallen och hon helt saknade magasin i geväret.

Kämpigt för Stina

Hon måste tappat sina skott på något sätt och fick be en ledare om nytt magasin vilket ledde till att hon tappade en hel del värdefulla sekunder. Det blev sedan en placering långt ned i resultatlistan som nummer 34 efter jättemissen vid skjutvallen.
– Jag stod väl en minut på mattan. Nej, det var inte optimalt i en tävling där jag kände att jag hade ett jättebra momentum, där jag sköt fullt och bara ville framåt. Det var bara att vänta och försöka göra en så bra serie som möjligt därefter, sa hon efter loppet enligt NRK.

Artikeln fortsätter efter bilden.

221204 Stina Nilsson of Sweden competes in women’s biathlon 10km Pursuit during the IBU World Cup on December 4, 2022 in Kontiolahti. Photo: Kalle Parkkinen / BILDBYRÅN

Säsongsinledningen har varit kämpig för Nilsson som nu gör sin tredje säsong som skidskytt. Förra säsongens fina pallplats, som var hennes allra första inom skidskytte, i just Kontiolahti har inte gått att upprepa den här vintern.

LÄS MER: Stina Nilssons egna förklaring – tokhånades i Norge efter helmärkliga jättemissen: ”Hon får skärpa sig”

Fick träffa hjälte

Men helgen i Finland fick vid sidan av de sportsliga resultaten ändå en väldigt fin avslutning för Stina. När hon fick det mest oväntade mötet med en riktig hjälte i hennes liv, se bilden här nedanför.
”En ruskigt rolig jaktstart får avsluta denna vecka i Kontiolahti. Hatten av till alla prestationer detta fantastiska lag har åstadkommit. Och så fick jag ju toppa helgen med att träffa min största inspirationskälla också. Bara en sån sak, skriver hon själv om bilden i sociala medier.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Stina Nilsson, Jultomten
221026 I denna handout-bild från Svenska Skidskytteförbundet ses Sveriges Stina Nilsson posera för ett porträtt den 26 oktober 2022 i Idre. Foto: Per Danielsson / Svenska Skidskytteförbundet / Handout / BILDBYRÅN

På Instagram visar hon stolt upp en bild på henne och en av hennes stora favoritpersoner – nämligen Jultomten. För det är ingen direkt hemlighet att Stina Nilsson ä l s k a r julen mer än allt, i sociala medier delar hon ofta med sig av sin älsklingshögtid.

Vad är din ärliga åsikt om Stina Nilsson? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: Märkliga bilderna på Stina Nilsson i världscupen – som får experten Björn Ferry att chockas: ”Det är omöjligt”

Se bilden: