Mika Zibanejads nya jättesuccé i NHL – blev enorm hjälte för sitt New York Rangers i natt

Svensken blev stor hjälte och fortsätter att övertyga.

Förhoppningarna är stora på New York Rangers den här vintern. Man har ett talangfullt lag, kryddat med superstjärnor som Mika Zibanejad och Artemi Panarin, men inledningen på säsongen har lämnat en del kvar att önska. Men ingen kan åtminstone gnälla på Mika Zibanejads poängproduktion.

Ny succé

Svensken har avgjort matcher på egen hand och stundtals dominerat fullständigt. I början av säsongens skrev han rekord för Rangers, och i natt klev han återigen fram när det behövdes som allra mest. Arizona Coyotes ligger sist i sin division, men gav verkligen Rangers en match på hemmais i natt.

New York Rangers center Mika Zibanejad, right, celebrates after his goal as Arizona Coyotes defenseman Josh Brown (3) skates away during the third period of an NHL hockey game at Mullett Arena in Tempe, Ariz., Sunday, Oct. 30, 2022. (AP Photo/Ross D. Franklin)

Coyotes var faktiskt i ledning i matchen, med 2-1, men Artemi Panarin, som varit en av NHL:s bästa spelare under säsongsinledningen, kvitterade i den andra perioden. I den tredje perioden pressade Rangers på för ett vinstmål, och då klev Mika Zibanejad fram när det behövdes som mest. Rangers fick chansen att spela powerplay när åtta minuter återstod av matchen, och då kunde inte Coyototes hålla undan längre.

Stor hjälte

Efter ett fint kombinationsspel hamnade pucken hos svensken, som nära mål lyckades hitta förbi Connor Ingram, tidigare i Björklöven, i Arizona-målet.

– Det var jättefint spelat och det var upp till mig att träffa mål. Och den gick in den här gången, säger den svenske centern efteråt.

Vinsten gör att Rangers kliver upp på andraplats i sin division, dock med fler matcher spelare än konkurrenterna.

För Mika Zibanejad betydde målet det sjätte för säsongen. Totalt har han nu gjort tolv poäng på tio matcher, och inleder alltså säsongen alldeles strålande. Zibanejad tippas, av många, att bli den svensk som till slut slår Håkan Loobs svenska målrekord i NHL, med 50 gjorda mål under en säsong. Just nu taktar dock Zibanejad för en säsong med 46 gjorda mål.