Nya superbelöningen för Rasmus Dahlin i natt – får tokmäktig utnämning efter historiska starten i NHL

Han har startat säsongen enormt och slagit ett nytt rekord.
Nu belönas Rasmus Dahlin i NHL.

Rasmus Dahlin har tagit kliv för varje säsong sedan han draftades som etta in i NHL. Dahlin spelar i Buffalo Sabres som gått igenom lite av en generationsväxling, och det har märkts i tabellen, då man under samtliga av svenskens år varit en bra bit ifrån platser till det åtråvärda slutspelet.

Sanslösa starten

Men förra året var en klar förbättring, och dessutom har Sabres en Rasmus Dahlin som växt fram som en superback, och inför den nya säsongen hyllades svensken i många listor, och många förutspådde att han skulle få ett gigantiskt lyft – precis som hela Sabres. Och precis så har det verkligen varit. Dahlins start på säsongen saknar faktiskt motstycke.

Buffalo Sabres’ Casey Mittelstadt (37), Victor Olofsson (71) and Rasmus Dahlin (26) celebrate a goal against the Edmonton Oilers during the first period of an NHL hockey game Tuesday, Oct. 18, 2022, in Edmonton, Alberta. (Jason Franson/The Canadian Press via AP)

När Rasmus Dahlin gjorde mål i säsongens tre första matcher så var han på en delad förstaplats i NHL:s historia. Ingen back hade inlett säsongen med mål i fyra raka matcher, och självklart så skrev den svenske backstjärnan in sig i historieböckerna. Mål i fyra raka, inledande matcher från en back hade aldrig tidigare hänt. Och av bara farten så passade Dahlin dessutom på att göra mål även i sin femte match.

LÄS MER: Fina orden om Frida Karlsson i Norge – hyllas nu efter modiga ställningstagandet: ”Hon gömmer sig inte”

Stora belöningen

Dahlin har därmed utökat sitt rekord, och det säger en hel del om hans fantastiska start. Dahlin har dessutom startat säsongen med tre assist, och åtta poäng på fem spelade matcher är verkligen inte ett facit man skojar på. Och redan nu pratas det om Rasmus Dahlin i diskussionerna om Norris Trophy, priset till årets bästa back i NHL. Och nu belönas svensken för sin otroliga start på säsongen.

Buffalo Sabres’ Rasmus Dahlin (26) celebrates his goal against the Winnipeg Jets with teammates Tage Thompson (72) and Dylan Cozens (24) during the first period of an NHL hockey game in Winnipeg, Manitoba, Tuesday, Dec. 14, 2021. (Fred Greenslade/The Canadian Press via AP)

När NHL utsåg veckans spelare, som man gör varje vecka, så hamnade Rasmus Dahlin som etta på listan. Det är tuff konkurrens i NHL, med stjärnor som producerar i nästan varenda lag, men Dahlin slog alltså alla på fingrarna och tog hem den fina utmärkelsen. Dahlin hoppas nu att förlänga sviten till mål i sex raka matcher när man möter Seattle Kraken i natt.

LÄS MER: OS-guldhjältens jätteilska efter svenskens avgörande ord som stoppar Ryssland helt: ”Det är hyckleri”