Niklas Wikegård sågas totalt – efter stenhårda kritiken mot SHL-domaren: ”Pinsamt agerande av honom”

SHL-domaren Johan Nordlöf fick utstå hård kritik efter Färjestads förlust mot Örebro.
Både från FBK-tränaren Tomas Mitell och framförallt från C More-experten Niklas Wikegård.
”Wikegårds agerande mot domarna i C More är fan riktigt unket”, låter reaktionerna på Twitter efter matchen.

Färjestad tappade en 1-0-ledning och förlorade med 1-4 mot Örebro på torsdagskvällen. Det blev en hel del utvisningar i SHL-mötet och efter slutsignalen var FBK-tränaren Tomas Mitell starkt kritisk till domarteamet för kvällen.

Färjestadkritik

Mitell anser att hans Färjestad inte fick möjligheten att vinna matchen på grund av flera orättvisa utvisningar.
– Jag tycker att vi gör en grymt bra match faktiskt. Jag tycker inte att vi får chansen att vinna bara. Det är frustrerande. Vi har fått order om att försöka stå upp. Vi försöker göra det, men sen måste man trilla för att få med sig en utvisning. Jag vet inte hur tanken är. Det blir lite parodi på det hela, för svensk hockey, sa SHL-tränaren i C Mores sändning.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Johan Nordlöf, hockey
220407 Domare Johan Nordlöf under kvartsfinal fyra i SHL mellan Växjö och Frölunda den 7 april 2022 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0115

Sedan fick domaren Johan Nordlöf gästa C More-studion och ge sin version av händelserna på isen.
– Vi hade inledningsvis ganska stor förståelse för Färjestad. Totalt sett var det en tuff match. Färjestad hamnar på bra många fler utvisningar än Örebro, sa Nordlöf i sändningen.

LÄS MER: Förre lagkamratens hjärtskärande hyllning till Börje Salming: ”Aldrig i mitt liv kunde jag föreställa mig det”

Wikegård sågas

Därefter tog C More-experten Niklas Wikegård över och spädde på kritiken ännu mer genom att konfrontera SHL-domaren hårt.
– Varför blir ni lurade? Ni måste kunna se det där även fast det går väldigt fort. Det går inte att skydda sig med det. Då dömer ni i fel liga, sa hockeyprofilen irriterat i sändningen.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Niklas Wikegård, hockey
220922 C-mores Niklas Wikegård under ishockeymatchen i SHL mellan Luleå och Rögle den 22 september 2022 i Luleå. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN / COP 159 / SE0124

Wikegårds hårda ord mot domaren i direktsändningen har därefter resulterat i starka reaktioner på sociala medier. Många i hockey-Sverige har uttrycks sitt missnöje mot hur C More-experten agerade mot Nordlöf.
”Wikegård står i bästa sändningstid på C More och spär på hatet mot domarna. Johan Nordlöf står där och ger bra svar på frågorna, förklarar situationerna på ett väldigt bra sätt samtidigt som Wikegård kör över, nästan hånar, honom”, skriver en på Twitter.
”Wikegårds agerande mot domarna i CMore är fan riktigt unket. Det är en sak att supportrar kan lacka ur totalt, det hör liksom till. Men i den position Wikegård har kan han inte göra sådär i bästa sändningstid på CMore”, skriver en annan.
”Bra svar av domaren efter matchen. Så jäkla tråkigt att Wikegård ska sitta och kasta skit på honom efter det”, skriver en tredje.

Vad tycker du om Niklas Wikegårds ord? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Här åker SHL-profilen ”Fimpen” på jättepropp i div 3 – och hela hockey-Sverige njuter: ”Herregud, lever han!?”

Reaktionerna: