Stora vändningen: Stjärnan uppgavs nära Färjestad – har nu fått kontraktserbjudande från toppkonkurrent

Han ryktades till Färjestad – efter en följning på sociala medier.
Men nu kommer vändningen kring Remi Elie.
Stjärnan ryktas i stället till ett helt annat SHL-lag.

Färjestad har tappat spelare sedan SM-guldet under våren, och det är ingen hemlighet att man söker en ny toppcenter. Det var därför många supportrar som blev glada av uppgifterna som kom gällande Remi Elie tidigare i veckan.

Ryktades till FBK

Elie gjorde så sent som I vintras en match för Tampa Bay Lightning i NHL, men annars har han visat upp fina siffror i AHL. Kopplingen till Färjestad, då? Uppmärksamma supportrar noterade nämligen att Elies fru hade börjat följa Färjestad på Instagram.

Buffalo Sabres forward Remi Elie (81) lines up for a face off during the second period of an NHL hockey game against the New York Rangers, Saturday, Oct. 6, 2018, in Buffalo N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

Rickard Wallin, sportdirektör i Färjestad, medgav att man hade koll på spelaren, vilket ökade ryktena om en möjlig värvning.

– Kul att folk är uppmärksamma. Jag har koll på honom. Jag förstår att folk är nyfikna på vem det kan bli. Vi sonderar marknaden ständigt och försöker få napp på något. Vi har några olika spår, sa han.

Erbjudits kontrakt

Men nu kommer vändningen. Enligt Norrbottens Kuriren kan Elie nu nämligen hamna i laget som Färjestad vann vårens SM-final mot. Lokaltidningen skriver att Luleå till och med erbjudit ett kontraktsförslag till spelaren, som i sådana fall skulle få ett viktig ansvar i att ersätta bland andra Linus Omark, som lämnade efter säsongen.

220512 Luleås Linus Omark deppar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Remi Elie har under karriären hunnit med 107 matcher i NHL, där han svarat för 22 poäng. I AHL har det blivit 121 poäng på totalt 256 matcher. 2013 draftades han i andrarundan, som 40:e spelare totalt, av Dallas Stars.

LÄS MER: Sebastian Samuelssons glädjebesked med kärleken – berättar nu om stora steget: ”Mycket som ska köpas”