Värvningsknallen i SHL: Uppges överens med Jonathan Dahlén – erbjuds största kontraktet i klubbens historia

Han har jagats av flera SHL-klubbar.
Men nu är Jonathan Dahlén nära att skriva på ett kontrakt till kommande säsong.

Jonathan Dahlén är starkt förknippad med Timrå IK och det är inte märkligt att han trots sin unga ålder redan har snudd på legendarstatus hos klubben. Under de två senaste säsongerna som han spelat i klubben, båda i Hockeyallsvenskan, har Dahlén svarat för makalösa 71 och 77 poäng.

Jagats av SHL-lag

Succén ledde till flytt till Nordamerika, där Dahlén dock inte helt fick det att stämma i San Jose Sharks. Han släpptes av laget efter den nyss avslutade säsongen, och är fortfarande klubblös. Men det har sannerligen inte saknats intresse hemma i Sverige.

San Jose Sharks right wing Timo Meier (28) celebrates with teammates Logan Couture, center, and Jonathan Dahlen (76) after scoring a goal against the Los Angeles Kings during the first period of an NHL hockey preseason game Tuesday, Sept. 28, 2021, in San Jose, Calif. (AP Photo/Tony Avelar)

Sedan tidigare har han kopplats ihop med framför allt Timrå, men även Luleå och Skellefteå ska enligt uppgifter ha erbjudit lukrativa kontrakt. Men nu tycks Dahlén närma sig en kontraktspåvskrivning, och det är inte vilket kontrakt som helst som det handlar om.

Överens om monsterkontrakt

Enligt Aftonbladet är nu Dahlén muntligt överens med Timrå om ett kontrakt, på hela fem(!) år. Kontraktet ska, enligt tidningen, vara klubbens största genom tiderna, och det enda som ska hindra Dahlén från att skriva på ska vara om ett bra erbjudande i NHL dyker upp.

Jonathan Dahlén, Timrå
191220 Timrås Jonathan Dahlén under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Timrå och Modo den 20 december 2019 i Timrå. Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN / Cop 108

Till Expressen menar dock Dahlén att uppgifterna inte stämmer – alltså att han inte är muntligt överens med Timrå – men att han och klubben ”vet var de har varandra”. Timrå har ett starkt lag på pappret till kommande säsong, och med Dahlén i laget skulle man klättra rejält i många experters förhandstips.

LÄS MER: Färjestad nära NHL-meriterad center – kan ha avslöjats på sociala medier: ”Kul att folk är uppmärksamma…”