Färjestad nära NHL-meriterad center – kan ha avslöjats på sociala medier: ”Kul att folk är uppmärksamma…”

Färjestad nära NHL-meriterad center – kan ha avslöjats på sociala medier: ”Kul att folk är uppmärksamma…”

Färjestad kan ha hittat sin toppcenter.
Enligt Värmlands Folkblad kopplas man nu ihop med Remi Elie, med meriter från NHL – efter ett drag på sociala medier.
– Kul att folk är uppmärksamma, säger Rickard Wallin.

Färjestad går in till den nya SHL-säsongen som regerande svenska mästare. Efter en lång och brokig säsong för Karlstad-laget så kunde man stå som vinnare efter en heldramatisk final mot Luleå, och under sommaren har man inte direkt legat på latsidan vad gäller sin redan stjärnspäckade trupp.

Kopplas ihop med stjärnan

FBK har gjort flera starka värvningar, och man har inte minst förlängt med nyckelspelare som Theodor Lennström, som återvänder från Ryssland. Men samtidigt har klubben varit öppna med att man söker en toppcenter.

220512 Färjestads Rickard Wallin jublar efter final sju i SHL mellan Luleå och Färjestad den 12 maj 2022 i Luleå. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Nu kan man ha hittat precis vad man letat efter. Klubben kopplas nu nämligen ihop med Remi Elie, med meriter från NHL. Uppmärksamma Färjestad-fans har nämligen noterat att Elies flickvän har börjat följa Färjestad på Instagram, vilket många tolkar som en tydlig hint om att värvning kan vara på gång.

”Kul att folk är uppmärksamma”

Färjestads sportdirektör Rickard Wallin hymlar inte med att man har koll på spelaren, som gjort över 100 NHL-matcher.

– Kul att folk är uppmärksamma. Jag har koll på honom. Jag förstår att folk är nyfikna på vem det kan bli. Vi sonderar marknaden ständigt och försöker få napp på något. Vi har några olika spår, säger han till VF.

Buffalo Sabres forward Remi Elie (81) lines up for a face off during the second period of an NHL hockey game against the New York Rangers, Saturday, Oct. 6, 2018, in Buffalo N.Y. (AP Photo/Jeffrey T. Barnes)

Remi Elie, 27, draftades av Dallas Stars för snart tio år sedan, i andrarundan. Under åren har det blivit spel i just Stars, men även Buffalo Sabres och Tampa Bay Lightning. Han gjorde matcher i NHL så sent som under vintern, men annars har det framför allt blivit spel i AHL.

LÄS MER: Armand Duplantis drag efter underbara EM-guldet – briljerade under medaljutdelningen: ”Jag har lärt mig”