Här flyttar en självsäker frisparksskytt upp hela laget – sekunderna senare är katastrofen ett faktum

Frispark på offensiv planhalva brukar oftast leda till farlig målchans. Ibland kan det däremot bli det helt motsatta.

Det är verkligen inte alltid lätt att genomföra den perfekta frisparken. Det kan i många fall se väldigt enkelt ut, men för de allra skarpaste skyttarna ligger tusentals timmars träning bakom.

Självsäkra skytten

Förr i tiden var det oftast bara hårda skott med enorm precision som varit det vinnande konceptet. Men med tiden har vi fått se flera lag försöka sig på otroliga varianter, där man ibland häpnar över klokheten men i vissa fall bara skrattar åt försöket.

Foto: YouTube

Den här frisparken, från de lägre divisionerna i Storbritannien, är däremot ingen oprövad variant. En frisparksskytt som det osar självförtroende om har flyttat upp sina nickstarkaste lagkamrater till motståndarnas straffområde, och tar sats för att slå ett inlägg.

Värsta frisparken någonsin?

Man kan förvänta sig att det hela kommer leda till en farlig målchans. En lagkamrat hittar ytan bakom motståndarans försvarslinje, eller att en reslig mittback knoppar dit bollen med huvudet.

I stället blir det pannkaka av allt ihop – och några sekunder senare ligger bollen i det egna(!) målet, och det här kan faktiskt vara en av de värsta frisparkarna vi någonsin har sett:

LÄS MER: När legendaren sa det förbjudna till Zlatan – efter Ibras svar viker sig båda dubbelt av garv: ”Ingen vet hur Gud”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!