När legendaren sa det förbjudna till Zlatan – efter Ibras svar viker sig båda dubbelt av garv: ”Ingen vet hur Gud”

Zlatan har aldrig varit blyg för snabba repliker.
Inte ens när en av tidernas största står mitt emot.

Zlatan Ibrahimovic har alltid varit en alldeles fantastisk fotbollsspelare, och under hans många år inom världsfotbollen har han ansetts vara en av de allra giftaste anfallarna. Ibrahimovic har haft tekniken, fysiken och målsinnet för att räknas som en av tidernas bästa anfallare.

Otroliga karriären

Och tack vare det – eller på grund av det – så har han kunnat prata mycket vid sidan av planen. Ibrahimovic har aldrig varit den som stått tyst bredvid och låtit spelet på planen tala; han har snarare varit högljudd och ”kaxig”‚ och det spelar ingen roll vem han pratar med.

170226 Manchester Uniteds Zlatan Ibrahimovic under finalen i engelska ligacupen mellan Manchester United och Southampton den 26 februari 2017 i London. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och det är ju det här ett tydligt exempel på. När Ibrahimovic spelade i storklubben Manchester United fick han en hel del kritik från experter och profiler kring sina utspel, och bland annat från Gary Neville, som bittert slog fast att ”Zlatan tror att han är Gud…”. Kort därefter visade Ibrahimovic att han faktiskt hade helt rätt.

Legendarens hån

När legendaren Thierry Henry – Arsenal-ikon som av många anses vara den bästa anfallaren i Premier Leagues historia – mötte Zlatan på Uniteds träningsanläggning så tittade han plötsligt upp på väggarna. Där fanns målningar på några av Uniteds största, som Eric Cantona, Bobby Charlton och Ryan Giggs. Henry tittar på Zlatan och säger då, försiktigt:

– Men vänta lite…

Ibra svarar då att han direkt förstår vad som Henry ska säga, men han menar att bilden kommer året därpå.

Henry svarar då att det trots allt finns en hel del plats på väggarna, och att det med tannke på Ibrahimovic självbild kanske borde målas upp en bild av honom ändå, men då säger Ibrahimovic blixtsnabbt.

– Vet du varför? Det är för att de fortfarande inte vet hur Gud ser ut.

LÄS MER: Oväntade uppgifter: Zlatan kan lägga skorna på hyllan redan i vår(!) – faktorn som avgör stjärnans framtid

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!