Nicklas Lidströms stora blunder – stjärnan avslöjar sitt sämsta dyra köp under karriären: ”Kanske inte så klokt”

Nicklas Lidström hade inte många fel på isen.
Men utanför råkade han stå för en jätteblunder – när han spenderade mycket pengar på något han knappt kunde använda.
– Det var kanske inte så klokt, säger han.

Nicklas Lidström är en av Detroit Red Wings största spelare genom tiderna. Backesset spelade 20 säsonger i klubben och fick sitt nummer, 5, pensionerat efter att han avslutade karriären.

”Lidas” sämsta köp

Och två decennier i världens bästa hockeyliga ger goda ekonomiska förutsättningar. I många fall så mycket pengar att man inte kan göra sig av med allt.

Det blir alltså mycket pengar över när alla fasta utgifter är betalda, och det är vanligt att idrottsstjärnor tenderar att lägga pengar på exklusiva materiella saker.

Nicklas Lidström, NHL
090930 Ishockey, NHL Premiere Challenge, Detroit Red Wings: Nicklas Lidström, Detroit. © Bildbyrån – 85532

Det har så klart även Nicklas Lidström gjort och i podcasten ”Släpp sargen” avslöjar han sitt sämsta och största köp.

– Det skulle kunna vara någon bil som kändes jättebra just då. Men eftersom att man bodde i Detroit kunde man inte använda den så mycket, säger den legendariske hockeybacken.

”Inte så klokt”

På sommarhalvåret bjuder Detroit på strålande väder med höga värmetoppar. På vintern är det helt det motsatta med kyla och mycket snö. Då kanske det inte är optimalt att äga en sportbil.

Framför allt inte när hockeysäsongen är schemalagd som den är.

– Man tog fram den (bilen) i september eller oktober men sedan fick man ställa in den efter någon månad och ta fram den igen i april. Då skulle man ju snart åka hem igen, säger ”Lidas”.

Nicklas Lidström
190921 Nicklas Lidström på läktaren under ishockeymatchen i SHL mellan Örebro och Frölunda den 21 september 2019 i Örebro. Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN / COP 119

Det blev ett halvår, varenda säsong, som Nicklas Lidström inte hade möjlighet att glida runt på Detroits gator med sin bil.

– Det gick ju inte att använda bilen under sex månader, man var ju hemma på sommaren. Så det kanske inte var ett klokt köp. Men det var en pojkdröm att ha en snygg bil.

LÄS MER: När Nicklas Lidström skulle välja nummer i Detroit – och gjorde bort sig totalt: ”Hey kid, come with me!”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!