Sebastian Samuelssons belöning – så otroligt mycket har han tjänat på nio(!) succédagar: ”Mycket pengar…”

Han har inlett säsongen strålande.
Det har belönat sig ekonomiskt för Sebastian Samuelsson.
– Jag är ganska bra på matte. Det är mycket pengar, säger han till Expressen.

Sebastian Samuelsson har varit en etablerad världsåkare under många säsonger, men en start som den på årets världscup har han inte varit i närheten av hittills. Under premiärhelgen i Östersund vann han sprinten, och bara dagar senare gjorde han om bedriften, då han på nytt korsade mållinjen i en ny sprint.

Stort klirr i kassan

I helgen visade han att formen inte var någon slump då han visserligen tappade sin ledning i jaktstarten, men ändå in som tvåa. På bara nio dagar hann Samuelsson alltså med hela två vinster och totalt tre pallplatser, och med det så ligger han tvåa i den totala världscupen, och han visar att han minst sagt blir att räkna med denna säsong, där OS är den stora höjdpunkten.

211205 Sebastian Samuelsson of Sweden celebrates after men’s 12,5 km Pursuit during the IBU Biathlon World Cup on December 5, 2021 in Östersund. Photo: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Men det är inte bara det sportsliga som varit en framgång för Samuelsson. För med de fina resultaten kommer även belöning i form av den ekonomiska biten. I rena prispengar – från det Internationella skidskytteförbundet – så har Samuelsson hittills, på bara två tävlingshelger, tjänat in närmare en halv miljon kronor. 420 000 svenska kronor, för att vara exakt.

– Jag är ganska bra på matte. Det är mycket pengar, säger han till Expressen.

”Börjar betala av sig…”

Sebastian Samuelsson har inför den här säsongen gjort ett påkostat köp på närmare en och halv miljon kronor, då han köpt in ett rullband att träna på. Men det tycks snarare som att det varit en investering, då det redan betalat av sig i betydligt bättre åktider, och succé i tävlingarna.

– Det känns som att rullbandet börjar betala av sig, säger han.

Sebastian Samuelsson, skidskytte
210214 Sebastian Samuelsson of Sweden ahead of the Men’s 12,5 km Pursuit during the IBU Biathlon World Championships on February 14, 2021 in Pokljuka. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0074

Sebastian Samuelsson är helt klart nöjd med sin säsongsstart, trots att han grämt sig åt hela fyra bom i jaktstarten, där han alltså ändå lyckades komma in som tvåa. Det var dessutom en sak som störde honom, att rivalen från väst, Vetle Sjåstad Christiansen, råkade vinna tävlingen.

– Förutom att det var en norrman som vann i dag känns det väldigt, väldigt bra. Jag visar en extremt hög nivå. Det är distansloppet som är dåligt, annars har det varit topprestationer, säger Samuelsson.

LÄS MER: Petter Northugs utspel om Therese Johaug – efter nya svenska skalpen: ”Hon trivs inte med det…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!