Tuffa beskedet efter slutspelsuttåget – stjärnbacken lämnar SHL-laget: ”Jag kommer inte vara kvar”

Färjestad åkte ut redan i kvartsfinalen mot Växjö Lakers.
Efter att säsongen är färdigspelad bekräftar nu en av lagets stjärnbackar att han lämnar.
– Jag kommer inte vara kvar här nästa säsong, säger Jonathon Blum till lokaltidningen NWT.

Det blev en tidig avslutning på säsongen för Färjestad som åkte ut SM-slutspelet redan i kvartsfinalen när suveräna Växjö Lakers stod för motståndet. Serievinnaren Växjö svepte FBK i fyra raka matcher och skickade Karlstadlaget på semester.

Lämnar FBK

Nu börjar lagbygget inför den kommande säsongen och då bekräftar en av lagets stjärnbackar att han inte kommer att bli kvar. Jonathon Blum meddelar att han med stor sannolikhet har spelat sin sista match i FBK-tröjan.
– Jag kommer inte vara kvar här nästa säsong. Jag vet inte var jag kommer att spela ännu, men de (FBK) ville inte förlänga kontraktet så jag kommer söka efter att spela någon annanstans, antingen i Sverige eller där det dyker upp en möjlighet. Just nu är inget klart så jag är öppen för alla möjligheter, säger han till lokaltidningen NWT.

Jonathon Blum, Färjestad
210411 Färjestads Jonathon Blum jublar efter sitt 0-3 mål under ishockeymatchen i Kvartsfinal två i SHL mellan Växjö och Färjestad den 11 april 2021 i Växjö. Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN / COP 144 / JO0042

Den 32-årige amerikanen kom till Värmland 2019 och imponerande under sin första säsong i SHL med fina 33 poäng på 51 matcher. Det gav en fjärdeplats i backarnas totala poängliga och förväntningarna var därför höga på Blum inför årets säsong.

”Trivdes bra”

Men backen lyckades inte följa upp den fina debutsäsongen och lyckades bara leverera 13 poäng på 46 matcher den här säsongen. Och nu verkar det vara färdigspelat för den välmeriterade amerikanen, som gjort 110 NHL-matcher och 179 KHL-matcher under karriären.

Jonathon Blum, Färjestad
210225 Färjestads Jonathon Blum jublar och tackar publiken efter vinsten i ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 25 februari 2021 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / COP 185 / FK0049

Nu är Blum medveten om att han får leta ny klubb till nästa säsong.
– Som det är just nu tror jag att FBK är ganska fullt till nästa säsong som jag har förstått det. Men om något händer och de behöver en back och ringer mig så kommer jag definitivt att lyssna. Det var en rolig tid här och jag trivdes bra och samma sak för min familj. Men som läget är nu så lär jag alltså inte vara här nästa säsong, nej, säger han till lokaltidningen.

Vad tycker du om det här? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Jättevändningen för Dick Axelssons framtid – i möte med SHL-klubben: ”Ska prata med honom”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!