Jättevändningen för Dick Axelssons framtid – i möte med SHL-klubben: ”Ska prata med honom”

Dick Axelsson slog på stora trumman att han lämnar Djurgården.
Nu kommer jättevändningen för 33-åringen.
– Nej, det stämmer inte. Vi ska ha ett samtal i nästa vecka, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson till Sportbladet.

Senaste tre säsongerna har Dick Axelsson tillhört Djurgården i SHL. Men framtiden har varit osäker för 33-åringen.

Dicks framtid

Redan innan grundserien var slutspelad har Axelsson öppnat för att han kan komma att lämna Dif efter säsongen. I början av veckan gick han sedan ut offentligt att meddelade att tiden i Dif var över.

Dick Axelsson, Djurgården
210408 Djurgårdens Dick Axelsson under åttondelsfinal tre i SHL mellan Frölunda och Djurgården den 8 april 2021 i Göteborg . Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0117

Han skrev ett känslosamt inlägg på Instagram där han tog farväl av supportrarna.
”Mitt mål var att vinna SM-GULD med DJURGÅRDEN men misslyckades. Och det är det som gör otroligt ont när jag nu tackar för mig efter 3 (5 totalt) säsonger i klubben”, skrev han själv på Instagram.

Vändningen

Axelsson har velat vara kvar hos Djurgården men han har inte erbjudits något nytt kontrakt än och känner sig inte en del av framtidsplanerna i klubben. Men nu kommer jättevändningen för SHL-profilens framtid.

Dick Axelsson, Djurgården
210405 Djurgårdens Dick Axelsson under åttondelsfinal 1 i SHL mellan Djurgården och Frölunda den 5 april 2021 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0078

För Djurgården öppnar nu för en fortsättning för Axelsson i laget. För det är inte nämligen inte alls klart att Dick inte får nytt SHL-kontrakt hos 08-laget.
– Nej, det stämmer inte. Jag har inte haft mitt samtal med Dick än. Sen har Dick gått ut och sagt att han inte blir kvar i Djurgården. Jag kommer inte kommentera Dick förrän vi haft vårt samtal och det kommer vi ha i nästa vecka. Vi har inte haft möjlighet den här veckan, Dick och jag på grund av det funnits en del sjukdom i familjen och han har suttit i karantän, säger sportchefen Joakim Eriksson till Sportbladet.

”Ska prata”

Därmed öppnas för en fortsättning för Dick Axelsson på Hovet.
– Jag säger ingenting. Varken bu eller bä, det ena eller det andra. Jag tänker inte kommentera det från min sida förrän jag har pratat med Dick och det har jag ännu inte gjort. Jag tänker inte kommentera vad Dick har sagt eller var jag och Djurgården står i frågan förrän jag pratat med honom, erkänner sportchefen Eriksson i intervjun.

Framtiden för Dick Axelsson och flera andra Dif-spelare med utgående kontrakt kommer att offentliggöras kommande vecka.
– Egentligen vad gäller alla spelare som har utgående avtal så kommer vi kommunicera successivt de närmsta dagarna och veckan hur det förhåller sig mellan oss och vilka spelare som inte kommer vara kvar i Djurgården av olika anledningar och vilka spelare det fortsatt kommer vara en dialog med, säger Eriksson till kvällstidningen.

Var vill du se Dick Axelsson spela nästa säsong? Dela artikeln och berätta!

LÄS MER: Klubbikonens plötsliga kritik – efter att SHL-laget plockar in NHL-veteranen: ”Jag är lite gammalmodig…”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!