Unika siffrorna avslöjar – så otroligt många korvar tryckte Wayne Gretzky i sig under karriären

Det finns enorma mängder mäktig statistik om Wayne Gretzky.
Men här kommer en ny:
Nu är det nämligen – äntligen! – avslöjat exakt hur många korvar(!) han åt under sin karriär.

Säg ett valfritt rekord i NHL, och möjligheten är stor att Wayne Gretzky har slagit det. ”The Great One” är av många ansedd som världens bästa spelare någonsin, och han har statistiken som backar upp det.

Enorma uträkningen

Häromveckan var det, till exempel, 36 år sedan han gjorde sin 900:e poäng i NHL – och han gjorde det i sin 385:e(!) match. Det är till och med så att man ibland blir lite trött på att höra om alla makalösa rekord som han hann sätta under sin karriär.

Wayne Gretzky
Wayne Gretzky attends the quarterfinals of the U.S. Open tennis championships on Wednesday, Sept. 4, 2019, in New York. (Photo by Greg Allen/Invision/AP) NYGA105

Men nu kommer lite siffror som är helt nya – och som verkligen piggar upp. Reddit-användaren Josephsmilinski beslutade sig nämligen, i brist på NHL-livehockey, att räkna ut exakt hur många korvar(!) som Gretzky åt under sin karriär.

Åt 7 224 korvar

Gretzky har nämligen avslöjat att han under sin karriär inte höll någon vidare strikt diet, utan att han i samband med varje match åt fyra varmkorvar. I ekvationen har användaren dessutom räknat med den gången som Gretzky, i samband med ett möte mot Montreal, ska ha beställt 48 korvar till matchen.

880101 Ishockey, NHL: Wayne Gretzky, Los Angeles. © Bildbyrån

Och resultatet är hisnande. Enligt uträkningen så ska Gretzky under karriären ha ätit hela 7 224 korvar – eller 2 167 200 kalorier, om man så vill. Då är dock även rostad lök och senap, vilket Gretzky alltid hade till korven, inräknat. Ekvationen berättar även att han åt 2,52 korvar per poäng.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!