NHL-expertens stenhårda besked om Henrik Lundqvists framtid: ”Rangers borde göra allt för att…”

Henrik Lundqvists framtid i Rangers är osäker.
Men experten och förre storspelaren Mattias Norström är tydlig med vad klubben borde göra.
– De borde göra allt för att ha kvar honom. Klubbens unga målvakter har enormt mycket att lära sig av Henke, säger han till Sportbibeln.

NHL-hockeyn är än så länge uppskjuten. Vi vet inte vad som händer med resten av grundserien och Stanley Cup.

Vi har heller ingen aning om vad som händer med Henrik Lundqvist i New York Rangers. Ni vet läget. Svensken har tappat sin plats i målet och har blivit en av ligans bäst betalda bänknötare.

Lundqvist har ett år kvar på kontraktet. Men frågan är om han blir kvar, köps ut från kontraktet eller blir bortbytt.

”En grym person i omklädningsrummet”

Förre storbacken Mattias Norström, som själv inledde sin NHL-karriär i just Rangers, hoppas att klubben inser att de fortfarande ”sitter på en guldgruva”.
– Nu vet jag inte vad Henke vill själv. Men om han vill stanna och ta den rollen, så kan jag inte se en bättre person att ha i ett lag. Han skulle kunna lära en ung målvakt enormt mycket, säger Norström till Sportbibeln.
– Snacka om att ha en grym person i ett omklädningsrum. Hans inställning, sättet han förbereder sig på…, jag hade som sagt gjort allt för att ha kvar honom i klubben.

Henrik Lundqvist, New York Rangers
190519 Goaltender Henrik Lundqvist of Sweden after a practice session during the 2019 IIHF Ice Hockey World Championship on May 19, 2019 in Bratislava. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87948

Och eftersom Norström känner Lundqvist väl, har han definitivt inte räknat ut honom än.
– Jag tror absolut inte att det är omöjligt att Henke kommer tillbaka står 60 matcher, säger han.
– Men det är tufft. Alla blir utsatta för konkurrens, ibland tidigare och ibland senare. Det är tufft att hamna i den sitsen. Det är så det är på den här nivån, ingen är oersättlig, säger Mattias Norström.