Nu avslöjar tränarprofilen Roger Melin mörka hemligheten: ”Jag ville knappt leva längre…”

Få vet om hur mycket Roger Melin har kämpat vid sidan av hockeyn.
Nu berättar tränarprofilen om den mörka hemligheten.
– Ett tag ville man knappt leva längre för man var så jävla trött, säger Melin till SportExpressen.

Han är ett aktat namn inom hockey-Sverige och vunnit SM-guld med Brynäs samt blivit kvalhjälte med AIK och Leksand. Men det är få som vet hur mycket Roger Melin fått kämpa vid sidan av ishockeyn.

Melins hemlighet

Under större delar av 2010-talet har Melin tvingats kämpa mot tuffa hälsoproblem och en mörk hemlighet. När det var som allra värst kunde 63-åringen ha svårigheter att hålla sig vaken på dagarna.

Roger Melin, SHL
200130 Leksands tränare Roger Melin deppar under ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 30 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Och ingen visste vad tröttheten kunde bero på.
– Jag vet inte hur många läkare jag gått till och sagt att fan, jag är sjukligt trött, jag kan inte hålla mig vaken om dagarna. Blodprov har tagits men allt har sett bra ut. Det var till och med en lagläkare i Linköping som sa att jag hade blodvärden som en femtonåring. Han skojade väl lite, men det såg väldigt bra ut sa han. Ingen kunde fatta varför jag var så trött, säger Melin till SportExpressen.

”Inte leva längre”

Det var först när Roger Melin läste om en läkare i USA som gjorde behandlingar med testosteron som det gick upp för honom.
– Han hade samma symptom, han var trött och hade ingen lust till någonting. Ett tag var det knappt jag ville leva eftersom jag var så grymt trött. Jag tappade sexlusten, lusten för livet överhuvudtaget, säger hockeytränaren till kvällstidningen.

Roger Melin, SHL
200130 Leksands tränare Roger Melin deppar efter förlusten i ishockeymatchen i SHL mellan Färjestad och Leksand den 30 januari 2020 i Karlstad. Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN / kod FK / Cop 185

Melin led av testosteronbrist och det visade sig att hans värden av långt under det normala. För ett och ett halvt år sedan började hockeyprofilen behandla sig med testosteron.

”Helt sjukt”

I dag mår Melin bättre än på många år men när han minns tillbaka till den jobbigaste tiden så var det en hemsk period. Med konstant trötthet och hockeytränaren var nära att ge upp flera gånger.
– Redan i LHC började jag känna att jag kanske borde trappa ner eller göra något annat. Men också andra svängen i AIK. Andra året där… Jag kände att jag måste fan lägga ner det här. Jag var alltid tvungen att gå och lägga mig på dagarna. Satt jag i diskussion med någon kunde jag ha svårt att fokusera. Jag orkade helt enkelt inte engagera mig. Och så fort jag fick tid över slocknade jag. Helt sjukt, det är svårt att beskriva för någon som inte har upplevt det, säger 63-åringen i intervjun.

Roger Melin är nu tillbaka i AIK Hockey igen och laddar för kvalspel för att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan.

LÄS MER: Uppgifter: Succéspelaren klar för SHL-flytt – efter 49 poäng på 48 matcher i år