Chockuppgifter: Tre Kronor-målvakten ryktades helt klar för SHL-klubben – nobbar nu för ligarivalen(!)

Jhonas Enroth har ryktats klar för Örebro.
Nu kommer chockuppgifter.
Enligt Hockeysverige är stjärnmålvakten nära ligarivalen Linköping.

Jhonas Enroth gjorde, under förra säsongen, ett hyllat framträdande i Örebro. Han återvände då till SHL från KHL under det absoluta slutskedet av säsongen, och blev en riktig nyckelkugge för klubben.

Lär återvända

I somras återvände dock Enroth till KHL och Dinamo Minsk, men även denna säsong så blev det inte en hel säsong. Trots att Enroth valdes in till KHL:s All Star-match så valde han och Minsk att bryta kontraktet, och enligt uppgifter var han då högaktuell att avsluta karriären i Leksand.

Jhonas Enroth, Tre Kronor
190501 Goalkeeper Jhonas Enroth of Sweden during the Carlson Hockey Games match between Sweden and Russia on may 1, 2019 in Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180032

Men då den skattemässiga frågan blev ett bekymmer så hamnade Enroth i stället i österrikiska Klagenfurter. Mycket tyder dock på att Enroth, till kommande säsong, är tillbaka i SHL för en mer permanent lösning.

Nobbar SHL-klubb – för rival

Sedan tidigare har det varit uppgifter på att Enroth är klar för spel i Örebro till nästa säsong – men nu skriver Hockeysverige att det i stället kan bli Linköping. Enroth har en tydlig koppling till klubben, då han tidigare tränat med målvaktstränaren Mikael Vernblom.

– Jhonas har varit här och tränat när han spelade i USA och jag förstår kopplingen till Micke och att det ryktet uppstår. Men det ligger ingen sanning i det, säger general manager Niklas Persson till sajten.

Jhonas Enroth, Tre Kronor
190426 Jhonas Enroth #1, SWE during the EHC: Nordic Cup Finland – Sweden at the Hartwall Arena26. April 2019 in Helsinki, Finland. (Tomi Hänninen/Bildbyrån)

Linköping har två målvakter kontrakterade till nästa säsong, i Jonas Gustavsson och Jacob Johansson.

– Jonas (Gustavsson) har en out i sitt kontrakt och jag låter honom fokusera på det han gör nu – att spela bra hockey. Nu är han skadad tyvärr men väljer han att utnyttja outen så är det klart att vi måste göra något på målvaktssidan. Jag säger inte att jag sitter och skulle bli överraskad om han gör det. Jag håller koll på vad som finns och inte finns, om vi säger så, säger Niklas Persson.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!