Sensationella uppgifter: Succétalangen lämnar Frölunda – klar för värsta SHL-rivalen

För ett år sedan gjorde stortalangen Jacob Peterson succé i SM-slutspelet.
Men nu väljer han att lämna mästarlaget Frölunda till nästa säsong.
20-åringen flyttar istället till stora SHL-rivalen Färjestad, enligt Sportbladet.

Förra säsongen slog han igenom fullständigt i SM-slutspelet. Efter att ha startat säsongen i Björklöven fick Jacob Peterson chansen i Frölunda under våren.

Lämnar Frölunda

Och som han tog den chansen. Det blev fina åtta poäng, fyra mål och fyra assist, när Frölunda gick och vann SM-guld.

Jacob Peterson, Frölunda
200303 Frölundas Jacob Peterson under ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Skellefteå 3 mars 2020 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / Cop 89

Men den här säsongen har inte varit lika strålande för 20-åringen. Bara 13 poäng på 39 matcher i SHL har det blivit för forwarden som ibland fått stå utanför laget på grund av Frölundas hårda konkurrens offensivt.

Klar för SHL-rival

Nu har Peterson fått nog och väljer att lämna Frölunda för att kunna hitta tillbaka till den fina utvecklingen igen. Då väljer han att göra en känslig flytt från Göteborg till Karlstad, rapporterar Sportbladet.

Jacob Peterson, Frölunda
200218 Frölundas Jacob Peterson efter ishockeymatchen i SHL mellan Frölunda och Oskarshamn den 18 februari 2020 i Göteborg. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN / Cop 200

Peterson är klar för stora SHL-rivalen Färjestad till nästa säsong. Övergången väntas bli officiell efter säsongen är färdigspelad.

Det har blivit totalt 50 SHL-matcher och 15 poäng för Frölunda. Samt 59 matcher och 32 poäng i HockeyAllsvenskan för Peterson.

LÄS MER: Succébacken jagas nu av SHL-klubbar – efter stora genombrottet: ”Jag kommer att prata med…”