I årets World Cup gjorde USA praktfiasko. Annat var det 1996. Då hade USA ett kanonlag med namn som Brett Hull, John LeClair, Dough Weight, Brian Leetch, Keith Tkachuk och så vidare.
Det var ett lag som ville sätta storebror Kanada på plats – på alla sätt som gick. Lagen möttes redan i två träningsmatcher inför turneringen och båda hade varit stökiga.
När lagen sedan möttes i andra omgången av World Cup brakade det löst på ett sätt man väldigt sällan ser på landslagsnivå.
Håll i er:

USA vann den matchen med 5–3 och gick obesegrat genom sin grupp. Man körde över Ryssland i semifinalen (5–2) och mötte Kanada (som slog ut Tre Kronor i semin, efter sudden death) i finalen. Där förlorade USA första finalmatchen, i Philadelphia, men tog sedan två raka segrar i Montreal. World Cup-segern 1996 är utan tvekan en av USA:s största hockeyframgångar genom tiderna.

Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.