5 stjärnor att se upp med i Team Nordamerika

Tre Kronor kommer med största sannolikhet behöva minst en poäng i kvällens match mot Team Nordamerika. U23-laget har bjudit på en fartfylld, sevärd hockey under turneringen och körde ju över Finland i sin premiärmatch.
I laget finns några av hockeyvärldens största talanger och vi har listat 5 av spelarna som Tre Kronor måste hålla extra koll på i kväll.

Auston Matthews, forward.
Förstavalet från sommarens draft har haft en grym turnering. 19-åringen spelade förra säsongen i schweiziska ZSC Lions och gjorde 46 poäng på 36 matcher. Att han hör hemma på seniornivå är det inget snack om. Matthews har två poäng hittills i turneringen och bjöd på det här konstnumret under uppvärmningen inför Rysslands-matchen:

 
Connor McDavid, forward.
McDavid missade nästan halva förra säsongen på grund av skada, men alla experter är ändå eniga: Han ÄR ”The Next One”. Förmodligen hade Oilers-forwarden spelat i Kanadas A-lag, om man inte satt ihop det här U23-laget. Ruggigt snabb, grym blick för spelet och effektiv runt kassen. Se upp, Tre Kronor!

 
Jonathan Drouin, forward.
Tampa Bay-spelaren hade en stökig förra säsong. Han hade svårt att ta en plats i någon toppkedja i Lightning och vägrade spela i farmarlaget. Alla trodde att Drouin skulle bli bortbytt, men han kom tillbaka och imponerade stort under slutspelet. Briljant skridskoåkare som kan göra de mest oväntade dragningarna.

Johnny Gaudreau, forward.
Sa vi att U23-laget var kvickt? Här har ni ytterligare en snabb, teknisk forward som det sprakar om. Snittade en poäng per match med Calgary i fjol och kommer inom kort få en ordentlig löneförhöjning av Flames.

Colton Parayko, back.
Trots all offensiv kraft är det en back som är tvåa i U23-lagets interna poängliga. Parayko (med tre assist) är en kraftfull back (196 cm, 97 kg) som inte bara är effektiv i defensiv zon. Får speltid i powerplay och har ett giftigt skott. Gjorde nio mål i fjol, som rookie i St. Louis Blues.
Dessutom verkar han inte gilla Gabriel Landeskog…

 
Gilla Sportbibeln om du också älskar sport.