Framgångsrika tränarprofilen har gått bort – blev bara 37 år gammal: ”Vi är chockade”

Ett chockbesked som slog ned.
Travtränaren Laura Myllymaa har gått bort, hon blev bara 37 år gammal.
– Det är en sorglig dag, säger Halmstadtravets vd Jan-Olof Molin i ett uttalande.

Trav-Sverige är i stor efter det hemska beskedet. Finska travtränaren Laura Myllymaa har hastigt gått bort, bara 37 år gammal.

Trav-Sverige i sorg

Myllymaa hade sin bas på Halmstadtravet och har under det senaste året tränat flera V75-hästar i Sverige. Hennes hästar kördes ofta av sambon Christian Fiore, som hon också drev tränarverksamheten ihop med.

Laura Myllymaa, trav
Laura Myllymaa. FOTO: Twitter.

Förra året var mycket framgångsrikt för Myllymaa som under första året som proffstränare tog hem hela 23 segrar på 173 starter med sina hästar. Det gav prispengar på totalt 1,6 miljoner kronor.

”Vi är chockade”

Det här året blev det 4 vinster på 45 starter för finskans hästar. Men nu har Halmstadtravet gått ut med det hemska beskedet efter att ha varit i kontakt med Myllymaas familj.
– Vi är så klart bestörta och chockade. Det är en sorglig dag och våra tankar i den här stunden går till familjen och till de nära och kära som har en tuff prövning, säger Jan-Olof Molin, vd och sportchef på Halmstadtravet, till SportExpressen.

Laura Myllymaa, trav
Laura Myllymaa. FOTO: Twitter.

Innan tränarkarriären tog fart var Myllymaa skötare hos travtränaren Petri Puro och tog då hand om topphästarna Cash Crowe och DD’s Hitman. Laura Myllymaa blev bara 37 år gammal och sörjs av trav-Sverige.

LÄS MER: Landslagsåkaren inlagd på sjukhus efter coronasmitta – tvingades till syrgashjälp: ”Har aldrig mått så dåligt”