Landslagsåkaren inlagd på sjukhus efter coronasmitta – tvingades till syrgashjälp: ”Har aldrig mått så dåligt”

Landslagsåkaren inlagd på sjukhus efter coronasmitta – tvingades till syrgashjälp: ”Har aldrig mått så dåligt”

Landslagsåkaren Jennie Öberg smittades av coronaviruset, uppger Radiosporten.
Hon tvingades till sjukhus, där hon fick syrgashjälp.
– Jag har nog aldrig mått så dåligt som jag gjorde då, säger 30-åringen.

Jennie Öberg gjorde världscupdebut redan 2010, och hennes största framgång hittills i karriären kom 2015, då hon vann en individuell sprinttävling i världscupen. Sedan dess har Öberg hunnits peta från landslaget, men i vintras var hon tillbaka igen, det efter att ha gjort succé i skandinaviska cupen.

Inlagd på sjukhus

Men april har varit en mardröm för svenskan, som blev rejält sjuk.

– Jag mådde jättedåligt. Jag var inne på vårdcentralen för att se om det var något bakteriellt, men det visade ingenting. När väl den höga febern gick ner lite så började jag svimma så fort jag ställde mig upp för att lämna sängen…, säger hon till Radiosporten.

160128 Jennie Öberg, Charlotte Kalla och Sofia Henriksson, Pite Elit, jublar efter skidloppet över 3×5 km stafett under dag två av SM-veckan den 28 januari 2016 i Piteå. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Efter åtta dagar med 40 graders feber blev Öberg inlagd på Sunderby sjukhus utanför Luleå.

– Jag tänkte ju att ”det här är troligtvis covid-19”, men de tar ju inga prover förrän man är inlagd. När jag väl blev inlagd så röntgade de lungorna, och då hade jag dubbelsidig lunginflammation, säger hon.

”Aldrig mått så dåligt”

Jennie Öberg fick under sjukhusvistelsen syrgashjälp och dropp.

– Jag har nog aldrig mått så där dåligt. Jag är ju ändå inte i en riskgrupp, utan hyfsat ung och vältränad. När jag har mått så dåligt så förstår man ju verkligen hur farligt det är för de som är i riskgrupper och inte har lika pigga kroppar från grunden.

190130 Jennie Öberg, Piteå Elit SK, efter målgång under skidloppet över 10 km klassisk stil under dag 3 av SM-veckan den 30 januari 2019 i Sundsvall. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Jennie Öberg fick komma hem förra onsdagen, innan påsk. Jennie Öberg fick göra ett lopp i världscupen den gångna säsongen, hon slutade då 37:a i Drammens sprint.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!