TV: När Stefan Edbergs drömslag belönades med stående ovationer

Stefan Edberg var känd för sin attacktennis och att aldrig ge upp. Men han kunde även slå till med riktigt snygga trickslag. Kolla bara in när han överrumplar självaste Andre Agassi med ett slag som får publiken att häpna.

När Björn Borg lagt sitt racket på hyllan var det en viss Stefan Edberg som ärvde den svenska tronen. Med sina sex Grand Slam-titlar och världsetta 1990 klassas han som en av de absolut främsta svenska tennisspelarna genom tiderna.

På banan gjorde sig Edberg känd som en aggressiv spelare som alltid gick på attack. Med sin tunga serve och baslinjespel gav han sig aldrig och när du som mest trodde Edberg var slut reste han sig och vände på matchen.

Edberg kunde också glänsa med några fantastiska trick emellanåt. I matchen mot den forne stjärnan Andre Agassi under Legg Mason Classic 1995 skulle han bjuda på just det. Svensken såg ut att ha förlorat bollen efter en fin lobb från amerikanen, men då plockade Edberg fram ett ess ur rockarmen och slog till med ett slag som ledde till stående ovationer från publiken. Vilken stjärna.

Kolla in det häftiga slaget här:


 
Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.