Svenskens plötsliga förslag till Roger Federer efter avskedet – gör exakt som Björn Borg: "Hyfsat läge"

Svenskens plötsliga förslag till Roger Federer efter avskedet – gör exakt som Björn Borg: ”Hyfsat läge”

En av tennisens största just nu lägger ned karriären.
Roger Federer har nämligen meddelat sitt avsked till sporten.
Då kommer svenske tennislegendaren Jonas Björkman med ett spännande förslag till schweizaren – att gå i Björn Borgs fotspår.

Det blev hela 20 Grand Slam-titlar under den framgångsrika karriären. Men nu har 41-årige Roger Federer meddelat sitt beslut att lägga ned tenniskarriären efter 24 långa år i världstoppen.

Federer slutar

Schweizaren kommer att gå till historien som en av tennisens absolut största genom tiderna och har varit med och förändrat sporten till vad den är i dag. Hans allra sista framträdande på den stora scenen blir den kommande turneringen Laver Cup.

Roger Federer, tennis
190712 Roger Federer (SUI) celebrates his victory over Rafael Nadal (ESP) the semi-final of the Gentlemen’s Singles on Centre Court. The Championships 2019. Held at The All England Lawn Tennis Club, Wimbledon. Day 11 Friday 12/07/2019. Credit: AELTC/Joel Marklund Photo: Joel Marklund / AELTC / BILDBYRÅN

Federer var själv med och startade turneringen 2017 och det är en motsvarighet till golfens Ryder Cup, där Europas bästa ställs mot resten av världen. Ända från starten fram till i år har ikonerna Björn Borg och John McEnroe varit kaptener för lag Europa och laget för resten av världen.

”Hyfsat läge”

Den 23-25 september går prestigefulla Laver Cup av stapeln i år. Och nu kommer svenske legendaren Jonas Björkman med ett plötsligt förslag till Federer, nämligen vad tennisgiganten kan göra efter spelarkarriären.
– Det är klart att han kommer att vara med och synas lite runt tennisen, men jag tror ändå att han kommer att dra sig tillbaka lite till en början, säger Björkman i en intervju med TT innan han kommer med sitt förslag.
– Men det är ju Borgs och McEnroes sista år som kaptener i Laver Cup. Det är klart att det kan vara ett hyfsat läge för honom att kliva in i den rollen med tanke på att han har en del i Laver Cup. Det skulle i alla fall inte vara överraskande.

Björn Borg, tennis
170717 Björn Borg och Stefan Edberg under dag 2 av Swedish Open den 17 juli 2017 i Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

Björkman har mött Roger Federer flera gånger under karriären men svenskens starkaste minne av schweizaren är när de stod på samma sida av nätet. Tillsammans spelade de hem dubbeltiteln i Rotterdams ATP-turnering 2001.
– Det var väldigt roligt att i alla fall ha fått möjligheten att spela med honom med tanke på vilken spelare han har varit och den nivå han har hållit i så många år, säger han till nyhetsbyrån.

Dela artikeln för att hylla Roger Federer som en av tennisens absolut största!

LÄS MER: Folkkära tv-profilen vägrade ta emot Björn Borgs pengar – fick istället ett minne för livet: ”Den känslan”