Supertalangen Leo Borgs härliga ord – efter storsuccén i Franska Öppna: ”Pappa har pratat mycket om det...”

Supertalangen Leo Borgs härliga ord – efter storsuccén i Franska Öppna: ”Pappa har pratat mycket om det…”

Första matchen på gruset på Franska Öppna.
Då vann Leo Borg, 18, direkt.
– Pappa har pratat mycket om sina matcher på Roland-Garros och berättat hur häftigt det var att spela här, säger han.

Leo Borg har länge ansetts vara en av svensk tennis absolut mest spännande spelare, och i flera år har svenska tennisentusiaster med spänning följt hans framfart. Det är inte så konstigt med tanke på att hans pappa är en av tidernas främsta tennisspelare, och det är ett namn som drar många ögon till sig.

Mäktiga vinsten

Men Borg har under de senaste åren tagit enorma kliv och fortsätter att utvecklas i en rasande fart. Just nu är han rankad som 23:a i världen på den officiella juniorrankingen, som han klättrat mycket på. För bara någon vecka sedan tog han dessutom sin första ATP-poäng någonsin, men frågan är om inte måndagens insats ändå slår högre.

200507 Leo Borg efter en tennisträning den 7 maj 2020 i Göteborg. Foto: Daniel Stiller / Bildbyrån

Då klev han nämligen, för allra första gången, ut på gruset på Franska Öppna för turneringens juniorturnering – och det blev vinst direkt.

– Det var en grym känsla att få göra debut på Roland-Garros och det känns förstås ännu bättre i och med att jag vann matchen, säger han efteråt, enligt Aftonbladet.

”Väldigt coolt”

Vinsten kom dessutom på dagen(!) 40 år sedan Björn Borg vann sin sista stora turnering, och det var just Franska Öppna.

– Det är väldigt coolt. Pappa har pratat mycket om sina matcher på Roland-Garros och berättat hur häftigt det var att spela här. Han har bara haft positiva saker att säga, säger Leo.

200508 Leo Borg under en tennisträning den 8 maj 2020 i Höllviken. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Leo Borg menar dock att farsan inte är överdrivet involverad i sonens tenniskarriär, och han var inte på plats under första matchen. Han kommer dock till nästa omgång.

– Självklart får jag lite tips, men det är inte så att farsan hänger med på varje tävling jag spelar. Han låter mig sköta allt själv, tillsammans med min tränare, säger han.

LÄS MER: Storkaoset inför Sveriges EM-premiär – Blågult kan få möta Spaniens U21-landslag(!) eller vinna på walk over

Få våra nyhetsbrev!