Roger Federers helt underbara gest – höll sitt fem år gamla löfte till sitt unga fan: "Bästa dagen i mitt liv"

Roger Federers helt underbara gest – höll sitt fem år gamla löfte till sitt unga fan: ”Bästa dagen i mitt liv”

För fem år sedan lovade Roger Federer att spela mot en pojke som hade tennisspelaren som sin stora idol.
Nu har löftet infriats – och det kan vara bland det finaste vi har sett.

Roger Federer är en av världens främsta tennisspelare genom alla tider. Schweizaren har makalösa 20 stycken Grand Slam-titlar, och har givetvis varit rankad etta i världen en gång i tiden.

Utmanade Federer

Under en presskonferens inför US Open i augusti 2017 fick en ung pojke, vid namn Izyan ”Zizou” Ahmad, möjlighet att ställa Roger Federer en fråga:

– Du är den mest konsekventa spelaren någonsin. Kan du lova att fortsätta spela i åtta eller nio år till så att vi kan mötas när jag blir proffs?, undrade pojken.

Foto: YouTube

Med ett stort leende svarade Roger Federer att det är absolut något han kan göra. ”Zizou” nöjde sig inte med svaret och fick schweizaren att ge ett löfte om att det skulle inträffa.

Sagt och gjort. Roger Federer lovade att spela en match mot Ahmad. Nu har det inträffat fem år senare – trots att den unga pojken inte blivit proffs, ännu.

Höll sitt löfte

Izyan Ahmad är en av hela USA:s största talanger blev inbjuden till Schweiz för att få sin efterlängtade match mot Roger Federer. Givetvis finns allting på film och det kan vara bland det bästa vi har någonsin sett.

Foto: YouTube

Eller hur?

LÄS MER: Spännande uppgifter: Guldhjälten tillbaka i SHL-toppklubben – blir lagets dyraste spelare någonsin