Spännande uppgifter: Guldhjälten tillbaka i SHL-toppklubben – blir lagets dyraste spelare någonsin

Spännande uppgifter: Guldhjälten tillbaka i SHL-toppklubben – blir lagets dyraste spelare någonsin

Johan Larsson vann guld med Brynäs säsongen 2012.
Enligt uppgifter är 30-åringen klar för en återkomst – och blir klubbens dyraste spelare någonsin.

Han slog igenom ordentligt i Brynäs säsongen 2010/11 men blev draftad av Minnesota redan sommaren innan. Johan Larsson var även en tongivande spelare i det Brynäs som vann guld våren 2012 – och bidrog med 45 poäng under grundserien och slutspelet.

Återvänder hem

Efter guldsäsongen flyttade han över för spel i Nordamerika. Han fick chansen i NHL under sitt första år, men höll till mesta del till i AHL-klubben Houston Aeros där han stod för över 30 poäng under säsongen.

180521 Sveriges Johan Larsson biter i medaljen i omklädningsrummet efter finalen i ishockey-VM mellan Sverige och Schweiz den 21 maj 2018 i Köpenhamn. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

Sedan dess har Johan Larsson blivit kvar i Nordamerika och har representerat organisationer som Buffalo Sabres och Arizona Coyotes. I våras blev han däremot lagkamrat med Nicklas Bäckström i Washington Capitals – men fick det inte att lossna och vänder nu alltså hem till Sverige.

Blir bäst betald – någonsin

Enligt uppgifter till Gefle Dagblad är han klar för en återkomst till Brynäs och väntas bli presenterad senare i veckan.

– Johan Larsson är en spelare vi har en god dialog med precis som vi har med alla andra NHL-proffs. Det skulle så klart vara en drömförstärkning. Men det är det enda jag kommentera i nuläget. säger Brynäs sportchef Johan Alcén.

120419 Ishockey, Elitserien, SM, final 6, Brynäs – Skellefteå: Johan Larsson, Brynäs, kysser bucklan. Svenska Mästare 2012, SM-guld, guld, jubel, glädje. © Bildbyrån

Enligt Sportbladet kommer Brynäs också att ge en hög ersättning till Johan Larsson. Kvällstidningen rapporterar att 30-åringen blir klubbens dyraste spelare någonsin och får en lön på 310 000 kronor i månaden.

LÄS MER: Hockeyvärldens reaktioner på Börje Salmings besked: ”Fortsätt kämpa, du är den bästa någonsin”