Mats Wilanders helt underbara passning till Björn Borg – som ger alla ett leende på läpparna: ”Tack för att…”

Mats Wilander vann franska öppna 1982.
Det tackar han Björn Borg för.
– Tack för att du inte ställde upp, säger han.

Mats Wilander är en av svensk tennis allra största lirare genom tiderna. Han har vunnit det mesta och blivit enormt folkkär hos alla som alla älskar sporten tennis.

Framgångsrika karriären

Ikonen har tagit hem flera världsturneringar – flera gånger om. Bland annat har Mats Wilander vunnit både australienska och franska öppna tre gånger vardera, något få har lyckats med inom svensk tennis.

Foto: Discovery

Hans första seger kom i franska öppna 1982. Han chockade alla när han tog hem den historiska segern, något som bara var början på en mycket framgångsrik karriär.

För närvarande pågår 2022 års version av turneringen, och Mats Wilander är givetvis på plats för att följa matcherna. Och till Discovery ger han en lägesrapport och berättar om segern 1982.

Wilanders sköna passning

Och när det kommer på tals vill Mats Wilander tacka en viss annan svensk legendar för segern. Ingen mindre än Björn Borg.

– Framför allt vill jag tacka Björn Borg som inte valde att ställa upp 1982. Därför lyckades jag vinna de franska mästerskapen. Tack, Björn!, säger Wilander och bryter ut i ett leende.

090605 Tennis, Franska Öppna: Björn Borg gillar vad han ser från läktaren. © Bildbyrån

LÄS MER: Ikonen Daniel Alfredsson nobbar mäktig roll i Ottawa – satsar nu på helt ny sport: ”Det är mitt fokus”