John McEnroe i blåsväder efter olämpliga orden – jätteilskan mot tennisikonen: ”Att han säger så…”

18-åriga succéspelaren Emma Raducanu tvingades bryta i Wimbledon.
Då sa tennislegendaren John McEnroe några icke väl valda ord i direktsändning.
Nu har amerikanen hamnat i rejält blåsväder efter olämpliga utspelet.

Det var i andra set av matchen mot Alja Tomljanovic i Wimbledon som 18-åriga succéspelaren Emma Raducanu gav upp. Hon plågades av både magsmärtor samt andningssvårigheter och kroppen orkade inte mer.

McEnroes ord

Tonåringen tvingas avbryta matchen och efteråt blev den officiella förklaringen att det var på grund av andningsproblemen. Men i direktsändning hävdade tennisikonen och BBC-kommentatorn John McEnroe att det berodde på något helt annat.

Emma Raducanu, Wimbledon
Britain’s Emma Raducanu has an oximeter in her finger as she receives medical attention during the women’s singles fourth round match against Australia’s Ajla Tomljanovic on day seven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Monday, July 5, 2021. (AP Photo/Alastair Grant) WIM505

Amerikanen ansåg att det handlade om Raducanus nerver som ställde till det. Och han drog paralleller till Naomi Osaka, en annan spelare som drog sig ur Franska Öppna och Wimbledon på grund av ångest och depression.

Stark kritik

McEnroe gick igång med en utläggning om att engelska 18-åringens ålder och bristande erfarenhet fällde avgörandet i att hon bröt matchen.
– Jag känner med Emma, så klart. Det verkar som att det blev lite för mycket, vilket är förståeligt, speciellt med tanke på de senaste veckornas diskussioner kring att Osaka inte är här, sa han i sändningen enligt engelska tidningen The Guardian.
– Jag tror inte det hjälpte att den förra matchen pågick så lång tid, för det gav henne mer tid att tänka. Det är mycket att ta in, speciellt när man aldrig upplevt det här tidigare.

John McEnroe, Wimbledon
190627 John McEnroe under tennismatchen i Svaneholm Open den 27 juni 2019 i Skurup. Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN / Cop 166

Legendaren McEnroe får nu ta emot stark kritik och ilska i sociala medier för sina olämpliga ord om Raducanu. Då någon orsak till andningssvårigheterna ännu inte är fastställd är hans påstående om unga tennisspelarens mentala hälsa att gå för långt.

”Röntgensyn”

Både motståndaren Tomljanovic och fans har reagerat starkt på sociala medier.
– Att han säger så är definitivt för hårt. Jag har upplevt något liknande (andningsproblem), men inte i samma utsträckning. Jag vet att det är på riktigt, säger hon till The Guardian.

Även läkaren Alex George vädrar sin kritik på Twitter mot McEnroes plötsliga medicinska kunskaper.
”Jag visste inte att John McEnroe var medicinskt kvalificerad eller att han hade röntgensyn! Jag hoppas Emma Raducanu är okej och önskar henne en snabb återhämtning. Hon gjorde sitt land stolt.”

https://twitter.com/DrAlexGeorge/status/1412150451408093184

Vad tycker du om stora ilskan mot John McEnroe? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Supertalangen Leo Borgs nya jättesuccé i Wimbledon – exakt 40 år efter pappa Björns sista, stora framgång

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!