Björn Borgs mäktiga hyllning till sonen Leo – efter stora milstolpen: "En dröm som går i uppfyllelse"

Björn Borgs mäktiga hyllning till sonen Leo – efter stora milstolpen: ”En dröm som går i uppfyllelse”

Björn Borgs son, Leo, gick rakt in i helgens Stockholm Open efter flera avhopp. Då följde tennislegendaren tävlingen från läktarplats.
– Kul för Leo. Det är en anrik och viktig turnering, säger Björn Borg.

Flera avhopp drabbade Stockholm Open tätt inpå tävlingens start. Parallellt spelades ATP-turneringen i Paris och flera namn som var anmälda till Stockholm Open var kvar i den turneringen och valde därför att avstå sin medverkan i Sverige.

Leo Borg hade ett wildcard, friplats, till kvalet men efter alla avhopp fick 18-åringen en direktplats till huvudturneringen som spelades i Kungliga tennishallen i Stockholm.

Björn Borgs hälsning till sonen

På plats fanns så klart Björn Borg som följde tävlingen från läktarplats.

– Kul för Leo att få den möjligheten. En ny erfarenhet i hans tennisliv att få spela i en så anrik och viktig tävling som Stockholm Open, skriver tennislegendaren till Sportbladet.

Björn Borg
170717 Björn Borg under dag 2 av Swedish Open den 17 juli 2017 i Båstad. Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178

I turnering deltog storspelare som Andy Murray, svenske Elias Ymer, Jannik Sinner och Felix Auger-Aliassime.

Leo Borg, rankad 2139 i världen, lottades mot amerikanen Tommy Paul, som är rankad på plats 53, i den första omgången. Och som väntat blev Borg utslagen direkt, men hade kontakt genom hela första setet men föll till slut med 2–0 (6–4, 6–2).

Men pappa Björn var stolt över sonens prestation efter matchen:

Björn: ”Det är tufft”

– Jag tycker han gjorde en bra match, det är tufft att gå in och spela första ATP-tävlingen här i Stockholm Open, jag tycker det var modigt gjort och han gjorde en bra match. Det är hans dröm, har alltid varit, att gå in här och få spela här. Hans dröm är uppfylld och förhoppningsvis kommer han spela många, många fler Stockholm Open, säger Björn Borg till Sportbladet.

En speciell känsla att se sin son debutera i den anrika turneringen på hemmaplan.

– Jättekul. Han satsar hundra procent på tennis och har nya utmaningar. Det här var en jättenyttig erfarenhet som han fick, att spela mot en sådan här toppspelare i världen.

211107 Leo Borg of Sweden in Singles round one during the Stockholm Open tennis tournament on November 7, 2021 in Stockholm.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Leo är nöjd med sin insats genom matchen, och kommer gärna tillbaka när möjligheten ges.

– Jag vet hur bra jag kan spela på min högsta nivå. Det var helt fantastiskt med publiken, hela arenan, jag är otroligt tacksam över att få vara med här. Jag kommer definitivt tillbaka när jag får möjligheten, säger han.

LÄS MER: När Björn Borg tog emot sportvärldens mäktigaste pris – och fick enorma hyllningar som vibrerade i väggarna

Få våra nyhetsbrev!