Zlatan Ibrahimovics fina gest mitt i coronakrisen – skänker nu miljonbelopp(!) till sjukhus

Italien är i kris.
Då skänker Zlatan Ibrahimovic en miljon kronor till sjukhus.
”Det här landet har gett mig så mycket, och nu vill jag ge tillbaka”, skriver han.

Coronaviruset har spridits explosionsartat runt världen, och flera länder går på knäna. Värst drabbat i Europa är Italien, som satt hela landet i karantän.

Vackra gesten

Samhället – och framför allt sjukvården – är pressat. Nu gör Zlatan Ibrahimovic sitt bästa för att lätta på trycket.

200106 Zlatan Ibrahimovic of Milan ahead of the Serie A match between Milan and Sampdoria on January 6, 2020 in Milano. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92428

På Instagram berättar stjärnsvensken nu att han startar en insamling för att skänka pengar till sjukhus i Italien.

”Italien har gett mig så mycket, och i denna dramatiska tid så vill jag ge tillbaka till landet jag älskar. Jag har bestämt mig, tillsammans med folket som jobbar med mig, att skapa en insamling för att hjälpa sjukhuset och att använda min plattform för att sprida budskapet vidare. Det är ett allvarligt problem och vi behöver konkret hjälp”, skriver han.

”Räknar med er!”

Zlatan Ibrahimovic har själv gått in med cirka en miljon kronor.

”Jag räknar med mina kollegors generositet, och att alla idrottare och de som vill – oavsett smått eller stort – att sparka ut viruset”, skriver han vidare.

Foto: Instagram

Han fortsätter:

”Tillsammans kan vi hjälpa sjukhusen, läkarna och sköterskorna som osjälviskt jobbar varje dag för att rädda våra liv. Idag är det vi som hejar på er! Och kom ihåg: Om viruset inte kommer till Zlatan, så kommer Zlatan till viruset!”.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!