Stina Nilssons tre supertips mitt under stora oron för coronaviruset – som ALLA borde läsa

Stina Nilsson är expert på att hålla sig frisk.
Nu delar hon med sig av sina tre bästa tips – som alla verkligen borde ta del av.

Coronaviruset har fått en enorm utveckling i Sverige, och det görs nu stora åtgärder för att undvika ytterligare spridning. Myndigheter trycker ofta på det allra viktigaste för att minimera riskerna – vilket är att tvätta händerna ofta, att nysa och hosta i armvecken samt att stanna hemma vid eventuell sjukdom.

Stinas tre supertips

En som är expert på att inte bli sjuk är Stina Nilsson, då skidåkare är extremt försiktiga i vardagen för att undvika sjukdomar.

– Jag såg faktiskt på Facebook att det var någon skidåkare som skrev: ”Nu får det övriga folket veta hur det faktiskt är att vara skidåkare”. Lite skämtsamt, men det är ju litegrann så att som skidåkare är man konstant rädd för att bli sjuk, så man har ju lärt sig rutinerna, säger hon till SVT.

Stina Nilsson, skidlandslaget
191130 Stina Nilsson of Sweden looks dejected after competing in the women’s 10 km classic during the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 29, 2019 in Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_475

Och Stina Nilsson delar dessutom med sig av sina tre bästa tips för att hålla sig frisk i dessa oroliga tider.

– Jag är frenetisk på att tvätta mina händer – ofta och väldigt bra. Det kan jag rekommendera. Och handsprit om det finns tillgängligt! Och sen framför allt att inte peta med fingrarna i ansiktet. Inte näsa, mun, öron eller ögon. Då brukar det gå bra!, säger hon.

”Inget virus i världen tål det”

Ett desto mer oväntat tips handlar dock om kosten.

– Jag tipsar om stark mat också, det tror jag är förebyggande. Det finns inget virus i världen som tål stark mat! Placebo tror jag också på, haha…, säger hon.

Stina Nilsson, skidlandslaget
191128 Stina Nilsson is being interviewed during a press meeting with the Swedish team ahead of the FIS Cross-Country World Cup premiere on November 28, 2019 in Ruka. Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_471

Till sist så tipsar hon även om att man ska skapa sig en rutin vid handtvättningen.

– Jag har hört att man ska köra ”blinka lilla stjärna”, men jag kör en liten egen stajl. Jag behöver inte ha någon låt, bara man tvättar länge, väl och ofta, säger hon.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!