Zlatan Ibrahimovic toksågas efter bilden med världsstjärnan – stora kritiken: ”Åldras lika dåligt som…”

Zlatan Ibrahimovic träffade UFC-stjärnan Khamzat Chimaev.
Nu toksågas han.

”Zlatan åldras lika värdigt som opastöriserad mjölk i solsken”, skriver militären Andreas Braw.

Zlatan Ibrahimovic har avslutat fotbollskarriären och befann sig under midsommarhelgen i Sverige. Då passade han på att besöka ett gym i centrala Stockholm, där ingen mindre än Khamzat Chimaev befann sig. Ibrahimovics stora kampsportsintresse är känt sedan tidigare, och han har många gånger intresserat sig för exempelvis MMA och UFC.

Uppmärksammade mötet

Khamzat Chimaev är en av UFC:s största stjärnor, men han är också en av de mest kontroversiella. Han har en nära koppling till Ramzan Kadyrov, som är president i Tjetjenien. Han misstänks bland annat för att beordrat krigsbrott i Ukraina, och har nära kopplingar till Vladimir Putin. Han anklagas dessutom för flera regimkritiker-mord i Europa under senaste åren.

Foto: Instagram

Chimaev går under smeknamnet ”The Wolf”, och i samband med mötet delade Ibrahimovic ut en tröja till UFC-stjärnan. På Instagram lade Zlatan sedan upp bilder på de bägge, med texten:

”Vargen uppträder inte på cirkus”.

Men nu sågas Ibrahimovic rejält på sociala medier.

LÄS MER: Glenn Hyséns stora bekännelse om Zlatan och hur han hoppades att det skulle gå ”åt helvete”

Stora kritiken

På Instagram är många kommentarer kritiska mot Ibrahimovic och att han mötte mannen som öppet gett support till Ramzan Kadyrov, som bland annat kallats för ”Putins knähund”, av bland andra TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson. Många menar nu att Ibrahimovic behöver förklara sig, och på sociala medier är många vansinniga.

Zlatan Ibrahimovic, landslaget
220325 Zlatan Ibrahimović of Sweden during a training session with the national team of Sweden on March 25, 2022 in Stockholm. Photo: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / COP 94 / JN0065

Militären Andreas Braw, som även är skribent på sidan Militär Debatt, skriver följande på Twitter:

”Det här är lite som att posera med en boxare från Totenkopf-SS år 1943. Zlatan åldras lika värdigt som opastöriserad mjölk i solsken.”

LÄS MER: Skidikonens helt oväntade hyllning till Zlatan Ibrahimovic och Gunde Svan – som fick Northug att gå i taket: ”Vore dumt att…”