Wolfgang Pichlers starka ord – berättar om tuffa tiden efter hjärtinfarkten: ”Trodde inte jag skulle överleva”

Wolfgang Pichlers starka ord – berättar om tuffa tiden efter hjärtinfarkten: ”Trodde inte jag skulle överleva”

Wolfgang Pichler drabbades av en hjärtinfarkt.
Nu berättar han om den tuffa tiden.
– De trodde inte att jag skulle överleva. Polisen kom till min fru och sa att jag kunde vara död, säger han till Aftonbladet.

Två veckor har gått sedan det obehagliga beskedet kom om att Wolfgang Pichler lagts in på sjukhus efter en hjärtinfarkt. Det var i samband med att ledarlegendaren visade det svenska skridskolandslaget runt i tyska Ruhpolding, som är Pichlers hemstad, som olyckan var framme.

”Trodde inte jag skulle överleva”

Under cykelpasset föll Pichler till marken och fördes till sjukhus, där han försattes i konstgjord koma. Över en vecka har gått sedan dess – och nu berättar Pichler för första gången om känslorna kring det inträffade.

Wolfgang Pichler, skidskytte
190702 Wolfgang Pichler, SOK:s Talang utvecklingsansvarig poserar för ett porträtt under en pressträff om satsning inför OS 2026 arrangerad av Sveriges Olympiska Kommitté den 2 juli 2019 i Stockholm. Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN / cop 94

Pichler menar att han inte minns någonting av det som hänt – men att han fått det återberättat.

– Jag var i koma tre dagar. De trodde inte att jag skulle överleva. Polisen kom till min fru och sa att jag kunde vara död, säger han till Aftonbladet.

ANNONS: Hos Unibet får man nu 100 kr extra att spela för vid första insättningen! Klicka här för att öppna ett konto och ta del av 100 kronor extra vid din första insättning hos Unibet.

Pichler menar att han, trots omständigheterna, mår ”utmärkt”.

– Ja, för det ser ganska bra ut. Bättre än det gjorde förut. Jag kan lämna sjukhuset i dag och sedan får jag komma tillbaka på rehab. Jag hade trots allt tur. De tester som gjort visar att min kropp är stark och vältränad, så det räddade mig. Men jag var kanske inte i sådan superform som jag hade trott.

Wolfgang Pichler, skidskytte
180216 Wolfgang Pichler, head coach, at a press conference with the Swedish biathlon team during day seven of the 2018 Winter Olympics on February 16, 2018 in Pyeongchang. Photo: Carl Sandin / BILDBYRÅN / kod CS / 57999_298

Wolfgang Pichler är nu fast beslutsam om att fortsätta sitt arbete med att hjälpa svensk idrott mot nya framgångar. Han fick nyligen ett nytt jobb inom SOK – och vill tacka alla som visat sitt stöd sedan olyckan.

– Jag säger tack Sverige, tack Sverige. Jag har fått så hemskt mycket uppskattning. Det har varit till stor hjälp för mig. Det är verkligen snällt att ni tänker på mig, att känna att en hel nation står bakom en. Det har gett mig kraft och motivation, säger han.

LÄS MER: Petter Northugs nya beslut efter skandalen – återvänder till skidvärlden: ”Han kan bli livsfarlig”

Få våra nyhetsbrev!