Världsstjärnan Henrik Stensons ärliga ord – berättar nu om stora oron: ”Helt säker på att jag skulle dö...”

Världsstjärnan Henrik Stensons ärliga ord – berättar nu om stora oron: ”Helt säker på att jag skulle dö…”

Hans tränare har coronaviruset.
Nu berättar Henrik Stenson om sin egna oro.
– Jag har själv haft vanliga influensan tre gånger och en av gångerna var jag övertygad om att jag skulle dö, säger svensken.

Coronavirusets massiva spridning har fått enorma konsekvenser på idrottsevenemang runt hela världen om. Golfen är inget undantag, då stortävling efter stortävling skjutits upp eller ställts in helt.

Tränaren smittad

Redan nu står det klart att tre av fyra majors under 2020 kommer att tvingas flyttas, troligtvis till hösten. En som testats positivt för viruset är den legendariske tränaren Pete Cowen.

190822 Henrik Stenson of Sweden during the first round of the Scandinavian Invitation golf tournament on August 21, 2019 i Mölndal. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

69-åringen är bland andra tränare för Henrik Stenson.

– Jag hoppas och tror att han inte var smittsam när jag träffade honom senast. Jag tror han kommer klara sig men han har känt sig rejält krasslig, säger Stenson till The Guardian.

”Säker på att dö”

Henrik Stenson, som i intervjun flera gånger betonar att han absolut inte komma stressa ut till träning och golfbanan, berättar själv om sin stora oro för viruset.

– De säger ju att de flesta bara får milda symptom eller inga symptom alls, men vem vill chansa med det? Jag har haft vanliga influensan tre gånger och mått som skräp gånger tio. En av gångerna var inför Masters 2014, jag var sängliggande i nio dagar med hög feber. Under första tävlingsdagen, en väldigt varm sådan, höll jag på att trilla i bäcken Rae’s Creek på väg av den 13:e green. Min caddie fick rycka tag i min arm och leda mig till nästa tee. En annan gång hamnade jag på akuten, helt säker om att jag skulle dö. Om det här viruset är ännu värre, så känns det inte kul. Folk är i stor fara. Det här är otäckt, säger han.

190825 Henrik Stenson of Sweden recognizes the audience at the 18th green during the fourth round of the Scandinavian Invitation golf tournament on August 25, 2019 i Mölndal. Photo: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Henrik Stenson, som nu är rankad 32:a i världen, är dock tydlig med att det inte är honom det är synd om.

– Vi har ett globalt katastrofläge, där människor blir rejält sjuka och till och med dör, samtidigt som världsekonomin körs i botten. Alla som kämpar för att få ihop till hyran kommer känna av detta. Alla kommer väl känna av det i viss utsträckning, men det vore osmakligt av mig att klaga när folk förlorar sina jobb, säger han.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!