Tv-profilen avslöjar sanningen – därför lämnade han SVT Sport efter 17 år: ”Saknar inte SVT…”

Han lämnade SVT efter hela 17 år.
Nu öppnar tv-profilen Jonas Karlsson upp om uppbrottet.
– Jag saknar inte SVT alls, säger han till SportExpressen.

Under åren på SVT blev Jonas Karlsson en hyllad tv-profil och omtyckt programledare samt expert. Det blev hela 17 år och 7 OS-mästerskap för SVT Sport.

Lämnade SVT

Men när OS lämnade Sveriges Television så gjorde även Karlsson det. 2016 blev hans sista år på tv-kanalen och sedan dess har han jobbat för Discovery.

Jonas Karlsson, SVT
120727 OS 2012, SVT visar sin studio: Jonas Karlsson, Andre Pops, Marie Lehmann. © Bildbyrån – 98075 – Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

I sommar hade OS 2020 i Tokyo blivit tv-profilens första sommar-OS för Discovery. Men när coronapandemin slog till och förändrade alla förutsättningar blev det en helt annan sommar för 43-åringen.
– Det blev semester, till stor del. Vi skulle ha börjat sända i veckan och sedan skulle vi ha sänt dygnet runt från och med i fredags. Det här är ju trevligt på sitt sätt, men jag hade ju inte haft något emot att jobba med OS heller. Men det är ju som det är… Och risken är ju att det ser likadant ut nästa sommar. Det beror på vad som händer, men om man inte får fram något vaccin kanske man inte får stopp på det här, då sitter man kanske här och solar sig nästa sommar också, säger han till SportExpressen.

”Stor anledning”

Han får passa på att njuta den här sommaren för nästa år blir det full fart igen. Då OS flyttas till sommaren 2021 och bara ett halvår senare är det dags för vinter-OS 2022.
– Ja, det blir sjukt mycket för mig under ett halvår. Det blir ju kul, säger han till kvällstidningen.

Jonas Karlsson, Discovery
180220 TV host Jonas Karlsson poses for a portrait in the Discovery studio during day eleven of the 2018 Winter Olympics on February 20, 2018 in Pyeongchang. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87637

Fyra år efter avskedet till public service och SVT berättar Karlsson även varför han lämnade tv-kanalen.
– OS var en stor anledning till att jag bytte kanal. Jag saknar inte SVT alls. Jag är supernöjd med min jobbtillvaro, säger Karlsson i intervjun.

Inför OS 2020 i Tokyo jobbade Jonas Karlsson med dokumentärserien ”Olympiska berättelser” där han träffade OS-profiler. Programserien var tänkt som en uppladdning inför sommarens stora mästerskap, men nu får Karlsson istället jobba fram en ny programidé inför sommar-OS 2021 vinter-OS i Peking 2022.
– Jag ska börja jobba med Discoverys projekt under sommaren, och då ska vi börja kläcka en idé att jobba med inför vinter-OS. Vi ska hitta en ny programserie och ett nytt programformat är tanken. Det är det jag sitter och funderar på här nu, säger han.

LÄS MER: Melwin Lycke Holms nya superhopp – 15-åringen slog rekord med högsta hoppet någonsin

Få våra nyhetsbrev!