Sport-Sverige i stor sorg – jätteprofilen har gått bort: "En av de stora"

Sport-Sverige i stor sorg – jätteprofilen har gått bort: ”En av de stora”

Svensk travsport är i stor sorg.
Jätteprofilen Jim Frick har gått bort, 68 år gammal.
”Glad att jag fick chansen att lära känna honom! Vila i frid, bästa Jim”, skriver Jörgen Wickman, tidigare kusk, på Twitter.

Han tog otroliga 5 002 segrar under karriären och sammanlagt 51 kuskchampionat på meritlistan. Jim Frick var en av svensk travsports mest meriterade tränare och kusk.

Profilen död

Det var 2010 som den imponerande karriären tog slut efter en allvarlig skada på Solvalla. I våras valdes han även i travsportens Hall of Fame.
”Mängder av starka meriter och en stark personlighet har gjort att Jim Frick blivit en av de stora profilerna i svensk travsport”, löd motiveringen då.

Jim Frick, Trav
980924 Trav: Jim Frick © Bildbyrån – 50001

Men nu har det hemska beskedet kommit. Jim Frick har gått bort, bara 68 år gammal.

”Var sällsynt”

I fjol drabbades legendaren av prostatacancer och senaste veckorna har han varit inlagd på sjukhuset. På lördagen gav kroppen upp och han lämnar efter sig hustrun Åsa, två barn och fem barnbarn.

Jim Frick, Trav
940204 OS-elden i Stockholm inför OS i Lillehammer: Catarina Lundström och Jim Frick, ATG med facklan. Foto: BILDBYRÅN / 17541

Hela trav-Sverige är nu i stor sorg efter dödsbeskedet. På Twitter uttryckte flera travprofiler sina kondoleanser och hyllningar till Frick.
”Vila i frid, Jim Frick. Ingen var som du”, skriver TV4-kommentatorn Johan Edlund i ett inlägg.
”Jag satt i styrelsen i riksförbundet när Jim Frick var ordförande, vilken härlig människa. Värnade om stor som liten och lade enormt med tid samtidigt som han var mitt i karriären! Sällsynt inom sporten!! Glad att jag fick chansen att lära känna honom! Vila i frid, bästa Jim”, skriver Jörgen Wickman, tidigare kusk.

LÄS MER: Jättetragedin: OS-talangen hittad död – hon blev bara 20 år gammal

Få våra nyhetsbrev!