Therese Alshammar överraskar alla med avgörande orden om Sarah Sjöström inför sommar-OS: ”Jag känner mig taskig men…”

Sarah Sjöström är ett av Sveriges största guldhopp i sommar-OS.
Nu kliver simlegendaren Therese Alshammar fram med oväntade ord.
– Jag känner mig taskig – Sarah får inte läsa det här, säger hon till Expressen.

Redan som blott 14-åring gjorde Sarah Sjöström OS-debut 2008 i Peking. Nu har hon blivit 30 år gammal, är en av världens bästa simmare och gör sig redo för sitt femte raka sommar-OS i Paris.

Sjöström i OS

Hon har samlat på sig över 40 guldmedaljer i VM- och EM-sammanhang men inom OS har hon bara vunnit ett enda guld, samt två silver och ett brons. I sommar kan hon endast utöka den medaljskörden med en medalj då svenskan tagit beslutet att bara ställa upp i ett individuellt lopp, nämligen 50 meter fritt.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sarah Sjöström, simning
240218 Sarah Sjöström of Sweden celebrates with her gold medal after winning the women’s 50 meter freestyle swimming final during day 17 of the World Aquatics Championships 2024 on February 18, 2024 in Doha. Photo: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0537

Den legendariska simmaren Therese Alshammar, som numera är OS-expert hos Discovery, är helt övertygad om hur det kommer att gå för Sjöström i Paris.
– Jag ska inte jinxa det här, men det kommer nog vara ett ganska lätt guld för henne, säger Alshammar i en intervju med Expressen.
– Det räcker att man tittar på hur det har sett ut historiskt de två senaste åren och hur alla andra har simmat. Det finns ingen som är i närheten. Men säg till Sarah att inte läsa det här. Jag känner mig taskig som sätter extra press på henne, men det finns ingen som är i närheten att vara på samma nivå. Om det skulle bli något annat sätt skulle jag bli väldigt, väldigt förvånad.

Alshammars ord

Alshammar överraskar verkligen alla med sina oerhört positiva ord om att Sjöström kommer att simma ett OS-guld så enkelt. OS-experten är inte ens orolig för att Sarah kan vakna upp och ha en riktigt dålig dag när det är dags för final på 50 meter fritt.
– Inte Sarah, hon har faktiskt inte det. Även hon om spänner sig lite så har hon så bra marginaler. Det är hennes enorma styrka, och hon har en väldigt bra självkänsla. Hon är trygg i att hon är bäst i världen. Hon har inga tvivel, säger Therese Alshammar om sin övertygelse.
– Jag skulle säga att Sarah har det säkraste svenska guldet i OS, och Duplantis så klart. Men de är i helt samma liga.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Therese Alshammar, simning
190413 Therese Alshammar i Eurosports studio under dag två av simtävlingen Swim Open den 13 april 2019 i Stockholm. Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån / 180025

Alshammar erkänner också att hon tycker att Sarah Sjöström kastar bort medaljchanser på OS genom att bara tävla i en distans.
– Ja, men det är nog för att hon inte vill ha någon annan valör än guld. Jag tror verkligen att hon ogillar att vara tvåa så pass mycket att det är därför hon väljer att göra så här. Hon vill helt enkelt inte få stryk på någon av de distanserna som hon redan har vunnit, säger OS-experten.

Hur tror du att det går för Sjöström i sommar-OS? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Sarah Sjöström gör nu precis som Armand Duplantis – för att skriva svensk idrottshistoria: ”Jag har länge drömt om det”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev