Svenske tv-profilen Fredrik Wikingsson avslöjar sitt stora favoritlag – och klockrena anledningen till det

Han är en av svensk tv:s mest profilstarka namn.
Men Fredrik Wikingsson är också oerhört sportintresserad.
Nu avslöjar tv-profilen sitt absoluta favoritlag – och varför det blev så.

Det var i början av 2000-talet som duon ”Filip & Fredrik” slog igenom i tv-rutan. Programledarna Fredrik Wikingsson och Filip Hammar har sedan dess gjort en hel del olika tv-program och dessutom blivit till åren i nöjesbranschen.

Filip & Fredrik

Även om de mest har jobbat med underhållning så är båda två oerhört sportintresserade och deras allra första tv-program var kopplat till sommar-OS 2000. Där duon var sidekicks till legendaren Christer Ulfbåge i OS-magasinet ”Hello Sydney” som sändes i SVT.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fredrik Wikingsson, Filip Hammar
STOCKHOLM 20180305 Fredrik Wikingsson och Filip Hammar vid måndagens pressträff inför premiären av deras spelfilmsdebut ”Tårtgeneralen” Foto: Claudio Bresciani / TT / Kod 10090

Sedan dess har de även blandat in mycket sport i form av tävlingsprogrammet ”Vem kan slå Filip & Fredrik” i Kanal 5 och dokumentärfilmen ”Trevligt folk” där de följer Somalias nystartade landslag i bandy som ska spela VM för allra första gången. Så att de är sportintresserade råder inga som helst tvivel om.

LÄS MER: Folkkära tv-profilen Babben Larsson avslöjar sitt stora favoritlag i SHL: ”Älskat dom ända sedan 70-talet”

Hans favoritlag

Men det man är riktigt nyfiken på är ju så klart deras favoritlag. Filip är ganska öppen med att han gillar Malmö FF men Fredrik har varit desto mer hemlig om vilket lag hans hjärta klappar.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Fredrik Wikingsson
STOCKHOLM 20180814 Fredrik Wikingsson inför ”Breaking News med Filip & Fredrik” under Kanal 5:s höstpressdag i Stockholm. Foto: Erik Simander / TT / kod 11720

Han är född i Vänsersborg, uppvuxen i Sundsvall och bor numera i Stockholm men oväntat nog är favoritlaget ändå från en helt annan stad.
– Jag är brynäsare, har Fredrik Wikingsson erkänt i en gammal intervju med Aftonbladet.

LÄS MER: Skidikonen Magdalena Forsberg gör det förbjudna när hon avslöjar sitt favoritlag i hockey: ”Har hjärtat där”

…och hatlaget

Det finns också en mycket vacker anledning till han håller på just Brynäs IF, som numera spelar i HockeyAllsvenskan efter att ha åkt ur högstaligan SHL.
– Min mormor höll på Brynäs så jag slank in på det under 80-talet när Mats Näslund spelade där, berättar han i intervjun.

Fredrik Wikingsson har även ett hatlag inom svensk idrott som han avskyr mer än alla andra lagen.
– Det är Djurgården jag avskyr, har han själv skrivit på Twitter.

Vad tycker du om hans val av favoritlag? Dela artikeln och säg din åsikt!