Svenske tv-profilen är på rejält bushumör och går fram till motståndarfansen i baren – men får ångra sig direkt

Att de tre stora Stockholmslagen i allsvenskan inte är bästa vänner är såklart ingen hemlighet.
Extra tydligt blev det när komikern Martin Soneby drog det hela till sin spets.
I tv-programmet ”Ballar av stål” bestämde han sig för att jäklas med respektive supportergrupper – och då gick det som det gick.

AIK, Djurgården och Hammarby har sedan tidernas begynnelse haft stor rivalitet sinsemellan. Så än idag. När lagen drabbar samman med varandra i derbyn är det alltid stora och upphaussade evenemang där vi verkligen får ta del av den starka supporterkultur som Sverige och allsvenskan har att erbjuda.

Komikerns spel

Lagens anhängare är av uppenbara skäl inte bästa vänner med varandra – särskilt inte när det vankas match. Ett väldigt starkt bevis på det presenterades i humorprogrammet ”Ballar av stål” på Kanal 5, då komikern Martin Soneby gav sig ut på stan och letade upp supportergrupperingar till de respektive lagen. Hans mål? Att jävlas med dem.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Martin Soneby, Ballar av stål
FOTO: Skärmdump/Youtube

Iklädd halsduk från de tre olika lagen dyker Martin Soneby upp på de rivaliserande lagens pubar och barer. Väl där häver han ur sig ett och annat väl valt ord med planen att provocera motståndarsupportrarna.

LÄS MER: När Ingemar Stenmark vägrade ge sig – och chockade en hel skola med hemliga tricket: ”Slog halvt ihjäl sig”

Fick öl i ansiktet

Och man får minst sagt säga att han lyckas. Han inleder med att bli jagad av en grupp AIK-supportrar, innan han får en öl kastad rätt i ansiktet av en Hammarbyanhängare. Soneby rundar sedan av spektaklet med att undvika och sving och sedan bli jagad av ett stort antal Djurgårdssupportrar. Allt detta till publiken i studions stora glädje.

Ett simpelt upplägg – men ack så roligt och underhållande att bevittna.

LÄS MER: När Robert Gustafsson förvandlades till galnaste fotbollshuliganen

Se videon:

Foto: Youtube