Svenske doldisens drag – tar nu hjälp av OS-hjälten Nils van der Poel inför EM: ”Det ska bli riktigt kul”

Hann vann SM i överlägsen i stil och blev historisk.
Nu tar simmaren Victor Johansson hjälp av Nils van der Poel inför EM.
– Det ska bli riktigt kul, säger han.

Victor Johansson blev nyligen första svensk på hela 18 år som simmade 1500 meter på under drömgränsen på 15 minuter. För det belönades han med 100 000 kronor, och efteråt berättade svensken att han tagit kontakt med Nils van der Poel inför tävlingen.

Hörde av sig till van der Poel

Han blev inspirerad av svensken träningsprogram, som han släppte efter OS i Peking tidigare i år, och de diskuterade allt från kost till träning. Om bara några dagar, på torsdag, drar EM i Rom igång och Victor Johansson vill fortsätta samarbetet med Nils van der Poel.

220806 Victor Johansson poserar för ett porträtt under en pressträff med det svenska simlandslaget den 6 augusti 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN

– När han släppte sin träningsdagbok så tänkte jag ”Wow, här är någon som är mer träningsgalen än vad jag är. Jag måste få snacka med honom och se hur har hans tankar och idéer går runt träning, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Jag såg någon som det klickade med och som är så här träningsgalen och som är villig att göra det lilla extra. Vi hade ett väldigt bra snack och jag hoppas att vi ska kunna fortsätta med det samarbetet framöver.

”Ser äckligt bra ut”

Victor Johansson har inför EM-äventyret laddat upp i Spanien. Han beskriver att han har ett par fina veckor bakom sig och att formen knappt hade kunnat vara bättre.

– Det ser äckligt bra ut alltså. Det ska bli riktigt kul att få se vad den här träningen kan göra på startpallen. Normalt brukar tiden gå fort för mig, men just nu går det långsamt. Jag bara längtar efter att få stå på startpallen, säger han.

220211 Nils van der Poel of Sweden at the flower ceremony after winning men’s speed skating 10000 meter and breaking the world record during day 7 of the 2022 Winter Olympics on February 11, 2022 in Beijing. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Han åker till Italien med en god känsla.

– Magkänslan är hur bra som helst. SM var klockrent för några veckor sedan och det var väldigt chockerande hur fort det gick. Det ska bli väldigt kul.

LÄS MER: Svenskens superskräll – vann sensationellt VM-guld i överlägsen stil: ”Det är ofattbart”